U23: Hermans demonstreert in Hoogerheide, Iserbyt eindwinnaar WB

U23: Hermans demonstreert in Hoogerheide, Iserbyt eindwinnaar WB

Met vijf jongens in de top zeven zijn de Belgische beloften klaar voor het WK. In Hoogerheide heerste Quinten Hermans. Eli Iserbyt was al eindwinnaar van de Wereldbeker en bevestigde vandaag met een tweede plaats. Clément Russo werd derde.

Quinten Hermans nam als snel de leiding in Hoogerheide, met Clément Russo en Daan Hoeyberghs in het spoor. Eli Iserbyt had zijn start wat gemist en moest vanuit tiende positie terugvechten. Maar dat deed de jonge West-Vlaming met bravoure.

Alleen... Voor de dagzege kwam Iserbyt niet meer in aanmerking. Quinten Hermans was doodgewoon té sterk voor de concurrentie. De regerende Europese kampioen liet zijn gezellen snel in de steek en finishte op het loodzware parcours uiteindelijk met een bonus van om en bij de minuut op Iserbyt, die er een knappe comeback had opzitten.

Vijf Belgen in top zeven

De Fransman Clément Russo werd derde, voor Daan Soete (net als Hermans en Iserbyt in dienst van Telenet-Fidea) en Yan Gras, landgenoot van Russo. Met de zesde en zevende plaats voor Daan Hoeyberghs en Thijs Aerts eindigden maar liefst vijf Belgen in de top zeven.

Een opsteker voor onze landgenoten richting het WK. Volgend weekend in Heusden-Zolder lijkt de grootste tegenstand dus uit Franse hoek te komen. Al blijft vooral Adam Toupalik -vandaag onzichtbaar- een niet te duchten concurrent.

En Eli Iserbyt, die heeft het toch mooi voor mekaar. Als eerstejaarsbelofte meteen de Wereldbeker op zijn naam schrijven, het was in het verleden alleen voor de allergrootsten weggelegd.

Foto: ©Photopress.be / Tekst: NicoDick




Zoeken

Kalender

april 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!