Mathieu van der Poel heerst in Otegemse Weversmisdagcross

Mathieu van der Poel heerst in Otegemse Weversmisdagcross

Wereldkampioen Mathieu van der Poel heeft zonet zijn naam op de erelijst van de Betafence Cyclocross in Otegem op zijn naam geschreven. Van der Poel haalde het na een lange solo, voor Michael Vanthourenhout en Kevin Pauwels. Belgisch kampioen Van Aert was er niet bij.

Mathieu van der Poel maakte er in Otegem een echte onemanshow van. De kersverse Nederlandse kampioen domineerde de wedstrijd van in de beginfase. Al in de tweede ronde vertrok hij voor een lange solo. Op de drassige omloop was er amper tegenstand voor de kopman van BKCP-Corendon, die op een drafje zijn vijfde seizoenszege behaalde.

Achter Van der Poel kregen we wel een spannende strijd met Tim Merlier, Sven Nys en het Marlux-trio Kevin Pauwels, Klaas Vantornout en Michael Vanthourenhout. Pauwels leek overigens nog weinig hinder te ondervinden van de blessure die hij op het BK opliep.

Rond halfkoers trok Michael Vanthourenhout in de aanval en met een extra snel rondje stelde hij zijn tweede plaats veilig. Het leverde de West-Vlaming ook de provinciale proftitel op. Na driekwart wedstrijd reed Kevin Pauwels naar de derde en laatste podiumplaats toe, terwijl Sven Nys in de voorlaatste nog Klaas Vantornout (5de) en Tim Merlier (6de) uit de wielen reed voor plaats vier. David van der Poel en Rob Peeters werden 7de en 8ste.

"Beter gevoel dan op NK"

"Ik ben en blijf nog steeds bijzonder gemotiveerd", reageerde Mathieu van der Poel na afloop. "Vorige week heb ik in functie van het WK nog hard gewerkt op stage. Leuk dat ik gisteren de nationale titel pakte en hier vandaag ook nog eens win. Eigenlijk had ik vandaag zelfs nog betere benen dat op het NK."

Michael Vanthourenhout pakte in Otegem de tweede plaats en zet op die manier een eventuele WK-selectie kracht bij. "Als neoprof ben ik toch aan een sterke winter bezig. Halverwege liep het misschien iets minder, maar ondertussen haal ik opnieuw een hoog niveau. Ik zou er trouwens niet alleen graag bij zijn in Heusden-Zolder, ik wil er ook mijn mannetje staan."

Eerder op de dag won Jolien Verschueren de dameswedstrijd. De West-Vlaamse titel ging naar Joyce Vanderbeken.

Foto: ©Photopress.be / Tekst: NicoDick

Uitslagen vinden jullie via onze kalenderpagina




Zoeken

Kalender

april 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!