Aanvaller beloond in Loenhout. Derde seizoenszege voor Tom Meeusen

Aanvaller beloond in Loenhout. Derde seizoenszege voor Tom Meeusen

Tom Meeusen heeft zijn derde zege van het seizoen behaald. En dat is met voorsprong zijn mooiste. In Loenhout profiteerde de Essenaar optimaal van de snelle en technische omloop. Tim Merlier en Wout van Aert vervolledigden het podium van deze 6de manche van de Bpost Trofee.

De zesde manche van de Bpost Bank Trofee zullen de renners niet snel vergeten. Met dank aan de extreem zachte weersomstandigheden, veranderde het parcours in Loenhout in vergelijking met andere jaren in een waar Formule 1-circuit. Weliswaar met de nodige hindernissen onderweg: het traditionele wasbord, een paar grachtjes en een aantal bruggen. Zoals Lars van der Haar het vooraf in een tweet verwoordde: "Vandaag doen we een circus-act: springen over alles wat we tegenkomen."

Het resulteerde uiteindelijk wel in een wedstrijd die lang gesloten bleef. Mathieu van der Poel en Julien Taramarcaz trokken in de openingsfase wel in de aanval, maar Wout van Aert -die na een valpartij van ver terugkwam- dichtte de kloof met een hele rits renners in het wiel. Daarna volgde een windstilte.

Rond halfkoers zag Tom Meeusen zijn kans. Toen het op de lange aankomststrook helemaal stilviel, trok hij in zijn eentje in de aanval. En dat loonde. Achter hem werd getwijfeld. Maar ook wanneer het toch even op gang kwam (onder meer Gianni Vermeersch en Michael Vanthourenhout deden een paar schuchtere pogingen), bleek er weinig van de voorsprong van Meeusen verdwenen. Dat heb je nu eenmaal met een techneut als Meeusen op een technische omloop.

Eerste klassementszege voor Telenet-Fidea

In de finale werd niet meer aangedrongen. Zo behaalde Telenet-Fidea en Tom Meeusen zijn allereerste klassementszege van het seizoen. Verdiend zonder meer. En zo had ook het publiek en de concurrentie het begrepen. Niemand die de Essenaar de zege misgunde.

Spannender was het duel voor de ereplaatsen. Met veertien (14!) kwamen ze in de slotronde nog in aanmerking voor het podium. In een lange sprint leek Laurens Sweeck het te zullen halen, maar in de ultieme meters kwam het Vastgoedservice-Golden Palaceduo Tim Merlier-Wout van Aert alsnog Sweeck bedreigen. Van Aert trok de sprint aan, Merlier maakte het knap af, voor zijn kopman.

Laurens Sweeck, Radomir Simunek, Gianni Vermeersch, Mathieu van der Poel, Corné van Kessel, Julien Taramarcaz en Sven Nys maakten de top tien vol.

Cant, Hoeyberghs, Wolsink en Hendrikx

De andere winnaars in Loenhout waren Sanne Cant bij de dames, Daan Hoeyberghs bij de beloften, Thijs Wolsink bij de junioren en de Nederlander Mees Hendrikx bij de nieuwelingen.

Vind alle uitslagen via onze kalenderpagina. 
Foto's jump klik

Foto's: ©Photopress.be / Tekst: NicoDick




Zoeken

Kalender

april 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!