Wordt Peter Hespel nieuwe coach van Kevin Pauwels?

Wordt Peter Hespel nieuwe coach van Kevin Pauwels?

Het is nog voorbarig, maar als we de geruchten mogen geloven, zou het wel eens kunnen dat Peter Hespel de nieuwe coach van Kevin Pauwels (en bij uitbreiding van het hele Sunweb-Napleongamesteam) wordt. Teammanager Mettepenningen is immers niet bijzonder opgetogen met het werk van Erwin Borgonjon.

Mettepenningen liet eerder al uitschijnen dat de rol van Kevin Pauwels' coach Erwin Borgonjon grondig zal geëvalueerd worden. Dat bevestigde de Hammenaar gisteren ook in een interview met Het Nieuwsblad. "Of de beslissing om Marc Herremans buitenspel te zetten een foute keuze was? Dat zou ik niet durven zeggen. De wissel op zich was goed, Kevin had nood aan een nieuwe trainingsaanpak. Alleen kan je je afvragen of hij de juiste persoon heeft aangesteld. Dat gaan we evalueren", zegt Mettepenningen.

Volgende week zal de teammanager aan tafel zitten met Pauwels. De kans dat Borgonjon ook volgend seizoen nog coach van de Kalmthoutenaar is, lijkt met de dag kleiner te worden. Ondanks een minder seizoen (Pauwels won slechts twee wedstrijden) blijft Sunweb-Napoleongames het volste vertrouwen in de Kempenaar hebben. Bewijs daarvan zijn contractverlenging, een paar weken geleden. "Maar we moeten wel nagaan wat er verkeerd gelopen is", stelt Mettepenningen. "Komende zomer moeten we het anders aanpakken."

Stybar

Volgens de geruchtenmolen zouden Peter Hespel en de Bakala Academy in beeld zijn om Pauwels (en nog een aantal andere jongens van de ploeg?) te begeleiden. Hespel heeft zijn strepen in het veldrijden al verdiend. Zo leidde hij een paar weken geleden Zdenek Stybar nog naar een derde wereldtitel. Ook het nieuwe Vastgoedservice-Golden Palace werkt nauw samen met Hespel en de Bakala Academy. Hespel heeft trouwens al een link met Sunweb-Napoleongames, want hij coacht al een paar jaar Gianni Vermeersch, de laatstejaarsbelofte die straks prof wordt.

De vraag is uiteraard of ook Kevin Pauwels een samenwerking met Peter Hespel ziet zitten. Vandaag in Oostmalle gaf Kevin zelf wel aan dat hij komende zomer meer op de weg zal rijden en wellicht wat minder gaat mountainbiken. Op aanraden van Hespel? Wordt ongetwijfeld vervolgd...


Foto: Patje Cosyn




Zoeken

Kalender

mei 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!