Niels Albert laat crossparcours bouwen in 'zijn achtertuin'

Niels Albert laat crossparcours bouwen in 'zijn achtertuin'

25 tot 30 jonge crossertjes tussen de 8 en 14 jaar gaven woensdag het beste van zichzelf in de Helskensstraat in Tremelo. Op een parcours, uitgetekend en gebouwd door Niels Albert. "Een ideaal toertje om de crosstechniek spelenderwijs onder de knie te krijgen", zegt hij.

 

Het anderhalve kilometerlange rondje in het bos, zo een tweehonderd meter van Alberts huis, ligt er eigenlijk al een tijdje, maar de BKCP-Powerpluskopman vond het niet echt nodig er te koop mee te lopen. "Ach, de mensen die het moeten weten, weten het", klinkt het. Veldritkrant.be ging woensdag toch even een kijkje nemen.

 

"Ik heb die omloop in eerste instantie aangelegd voor mezelf en voor Robin Van Meldert en Lennie Verhaegen (met gele helm op de foto, red), twee buurjongens", bekent Niels. "Robin is de zoon van Kris, mijn vaste mecanicien. Maar al snel bleek dat er wel degelijk nood was aan een extra crossparcours in de omgeving dat niet té zwaar is voor die kereltjes. En kwamen er steeds meer jongeren op af."

 

 

Leren sturen, dat is wat die gastjes moeten doen op zo jonge leeftijd, vindt Albert. "Er is bijvoorbeeld een parcours in Langdorp, hier in de buurt. Maar dat is echt veel te lastig. Hier is het vlak, er ligt 'een trappeke', een paar balkjes. Meer moeten ze niet hebben om spelenderwijs kennis te maken met de veldritsport."

 

Raad

 

De meeste rennertjes die op woendagnamiddag rondhossen in het bos zijn lid van Cycling '99 uit Schriek en de Demerspurters, het team waar Albert zijn carrière begon. Ook begeleiding was aanwezig. Zelf coacht Albert niet. "Als ik thuis ben en het is niet té koud, passeer ik af en toe. Natuurlijk mogen ze mij altijd raad vragen, maar eerlijk: veel gebeurt het niet. Ik vermoed dat ze nog niet echt durven..."

 

Op de vraag of hij al toekomstige toppers zag rondrijden in zijn achtertuin, houdt hij de boot af. "Goh, op die leeftijd kan je nog niet veel zeggen, hé. Maar ik moet toegeven, er rijden er een paar tussen die bijzonder stuurvaardig zijn. Wie weet?"

 

 

 

 

 

 

 

 

 




Zoeken

Kalender

april 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!