WK Heusden-Zolder: Simon Andreassen, gevaarlijke klant bij de beloften

WK Heusden-Zolder: Simon Andreassen, gevaarlijke klant bij de beloften

Op papier heeft België de meeste WK-troeven bij de beloften in handen. Zoals Eli Iserbyt, Quinten Hermans, Daan Hoeyberghs of Thijs Aerts. En toch, enkele weken geleden won de Nederlander Joris Nieuwenhuis in Heusden-Zolder de WB. En dan is er bijvoorbeeld nog de jonge Deen Simon Andreassen...

Voor wie de naam niet meteen een belletje doet rinkelen, Andreassen is de man die een jaar geleden in Tabor superfavoriet Iserbyt naar de tweede plaats verwees bij de junioren. Veel liet hij zich deze winter nog niet zien in het veldrijden, maar echt kansloos acht hij zichzelf niet. “Ik voel me momenteel heel goed en ik vind dit een leuke omloop”, zegt de achttienjarige Deen. “Hoe het zit met de concurrentie kan ik niet zo goed inschatten, daarvoor heb ik deze winter te weinig wedstrijden afgewerkt. Mijn conditie is er in vergelijking met de Wereldbeker hier in ieder geval een stuk op vooruitgegaan."

"Meedoen voor de medailles"

Toen finishte Andreassen als negende, weliswaar na een hele slechte start. "Ik denk dat ik in de tweede wedstrijdhelft echter rondetijden liet noteren die vergelijkbaar waren met die van de leiders. Ik stond toen ook pas op de vierde startrij, voor dit WK zal dat al zeker één of misschien wel twee rijen meer vooraan zijn. Ik geloof er dus wel in dat ik hier kan meestrijden voor de medailles en in het beste geval zelfs de wereldtitel.”

Uiteraard kijkt ook Andreassen in de eerste plaats naar de Belgen als hem gevraagd wordt naar favorieten. “Nederland, Frankrijk en Italië hebben ook troeven, maar de Belgische ploeg lijkt me het sterkste blok”, aldus Andreassen. “Vraag is natuurlijk of ze als team zullen rijden. Net zo goed zouden ze op zeker moment mekaar kunnen beginnen viseren en iemand als mij uit het oog verliezen. Al zullen ze me na vorig jaar wel kennen, neem ik aan.”

"Mikken op Rio"

Andreassen weet perfect wat hij wil en dat is niet in de eerste plaats veldrijden. “Ik beschouw mezelf als een fulltime mountainbiker, cyclocross is voor mij eerder wintertraining en fun”, stelt Andreassen, de voorbije jaren als junior goed voor twee Europese en twee wereldtitels op de mountainbike. “In die discipline ligt mijn toekomst. Ik hoop er ondanks mijn jonge leeftijd komende zomer al bij te zijn op de Olympische Spelen in Rio.”

Foto's: ©Photopress.be / Tekst: FilipDeGreef




Zoeken

Kalender

april 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!