VIDEO: zaterdag -dure- pechdag voor Eli Iserbyt

VIDEO: zaterdag -dure- pechdag voor Eli Iserbyt

Eli Iserbyt is dé junior van het voorbije seizoen, ook al liep hij de regenboogtrui mis. Maar zaterdag liep het helemaal fout voor de West-Vlaming. Hij was ziek, kreeg op de heenweg naar Middelkerke een fikse boete en ook in de wedstrijd kende hij alle pech van de wereld.

Eli Iserbyt mikte op een acht op acht in de Hansgrohe Superprestige, wat een prestatie van formaat zou geweest zijn. Maar de Bavikhoofse vice-wereldkampioen moest in Middelkerke de zege aan Johan Jacobs laten. Al had Iserbyt wel een grondig excuus. "Deze week kampte ik met griep. Ik was zelfs onzeker voor de start", vertelde hij ons achteraf. Als toemaatje kwam bij de start zijn achterwiel los zodat hij pas als allerlaatste het veld indook.

Dus moeten we die tweede plaats wel degelijk naar waarde schatten. "Ik had niet de weerstand die er normaal wél is. Dat is logisch als je de dagen voordien maar anderhalf uur op je fiets zat. Ik bleef donderdag en vrijdag ook thuis van school", klonk het.

Zaterdag werd trouwens een complete pechdag voor het Telenet-Fideatalent. Net als een pak andere veldrijders werd hij onderweg naar Middelkerke tegengehouden door de politie. En dat kostte hem zomaar eventjes... 600 euro. Gelukkig werd Iserbyt wel eindwinnaar van het regelmatigheidscriterium. Daarvoor kreeg hij 's avonds in het Middelkerkse casino een nieuwe Ridley cadeau.

Bekijk het interview met Eli hieronder...



Video:©JulienGielen, Foto's: ©Veldritkrant.be




Zoeken

Kalender

april 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!