Isolteam Warm aanbevolen door Wout

Klaas Vantornout heeft een nieuwe job in... de koers

Klaas Vantornout heeft een nieuwe job in... de koers

Een paar maanden na zijn afscheid als actief veldrijder, heeft Klaas Vantornout zijn 'nieuwe leven' op de rails, zo blijkt. De Torhoutenaar (36) wordt sportief manager bij een bescheiden maar ambitieus team en zal daarnaast vier dagen per week les in fietsmechaniek geven...

"Het zwarte gat? Nog niets van gemerkt", vertelt Klaas Vantornout in Krant van West-Vlaanderen. "Ik heb me nog geen seconde verveeld." Op zijn sociale media merkten we de voorbije weken en maanden al dat hij nog steeds veel fietst, maar daarnaast heeft hij dus ook een nieuwe uitdaging gevonden.

Vantornout wordt immers sportief manager bij het -weliswaar bescheiden maar ambitieuze- West-Vlaamse team Mahieu-Kona-Vandermeeren. Doel van de ploeg: jong talent opsporen, samenbrengen en helpen ontwikkelen op zowel sportief als educatief vlak. "Daar wil ik vol voor gaan", weet Vantornout. "Maar.. er zullen extra middelen voor nodig zijn. Gelukkig hebben we nog een half jaar de tijd om voor de nodige invulling te zorgen. Goed dat het wielrennen gebonden is aan kalenderjaren in plaats van aan seizoenen. Anders was het moeilijk geweest om nieuwe veldrijders aan te trekken." Een stap in het onbekende, noemt Klaas het ook. "Toch heb ik vanop afstand veel gezien en het was niet altijd van het fraaiste wat men enkele tieners aandeed."

BK mountainbike

Naast zijn rol als sportief manager zal Vantornout ook zelf nog dikwijls op de fiets te spotten zijn. "Ik zal in het shirt van Mahieu-Kona-Vandermeeren deelnemen aan enkele beachraces. En volgende maand (22 juli) ga ik ook van start in het BK mountainbike op de Rodeberg in Westouter."

En tot slot zal de voormalige dubbele Belgische kampioen vanaf september ook les in fietsmechaniek geven in Oostende, Koekelare en Torhout. "Ik ben dan wel technieker centrale verwarming, maar dat interesseert me geen bal. Dan liever iets doen met waar ik goed in ben..."

Foto: ©Veldritkrant.be / Tekst: Nico Dick (bron: Krant van West-Vlaanderen)
Zoeken

Kalender

februari 2019<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728