Sanne Cant zorgt voor eerste Belgische eindwinst in dames-Wereldbeker

Sanne Cant zorgt voor eerste Belgische eindwinst in dames-Wereldbeker

Dikke duim omhoog voor Sanne Cant. Onze nationale kampioene consolideerde ondanks wat tegenslag haar leidersplaats in de Wereldbeker en wordt zo de allereerste Belgische die de prestigieuze trofee in de lucht mocht steken. Ook Van Loy glunderde op het podium.

Eerder dit seizoen pakte ze al de Europese en de Belgische titel, naast een resem overwinningen. Daar voegde ze vandaag misschien wel de mooiste trofee uit haar carrière aan toe: die als eindwinnares in de Wereldbeker. Wat ons betreft het allerhoogste wat een dame in het veldrijden kan bereiken, na de regenboogtrui. Een trofee die garant staat voor regelmaat op het allerhoogste niveau.

Ook de tweede plaats werd ingepalmd door een Belgische: Ellen Van Loy. Katie Compton mocht in Hoogerheide als derde op het eindpodium. De dagzege in de laatste manche van de Wereldbeker was voor Eva Lechner. De Italiaanse Katerina Nash en Pauline Ferrand-Prévot naast zich op het podium. Sanne strandde -en straalde- als vierde.

“Super”, beoordeelde Sanne zichzelf. “Ik mag best trots zijn op deze prestatie. De openingsmanche in Valkenburg werd een kleine afgang. Die dag had ik geen cent durven meer inzetten op dit eindresultaat, maar gaandeweg zag het er steeds beter en beter uit. Na Zolder zelfs heel goed. Maar zekerheid had ik toch nog niet.”

"Hoop dat dit één en ander los maakt"

Die kwam er wel in de loop van de slotwedstrijd in Hoogerheide. Katie Compton, haar dichtste achtervolgster, was door ademhalingsproblemen nergens te bespeuren.

”Die vaststelling zorgde voor wat rust", aldus Cant. "Samen met Nash en Ferrand-Prévot reed ik achter Lechner aan. Ik verwachtte dat Nash achter de Italiaanse aan zou gaan, maar zij deed het niet. Zelf wist ik niet waar ik na een zware trainingsstage zou staan, zodat ik mij koest hield en mij concentreerde op de tweede of derde plaats. Die gingen uiteindelijk in rook op toen ik in de voorlaatste ronde over kop ging. Op dat moment sloeg de paniek even toe, want ik vreesde materiaalproblemen. Gelukkig bleef ik daar van gespaard. Ik hoop dat mijn eindwinst een en ander los maakt bij de televisie en de andere media, want die aandacht is er nu te weinig en kunnen wij best gebruiken.”

Na haar superseizoen wacht Sanne nog één zware opdracht: het WK. ”Al mijn dromen kwamen tot nog toe uit, maar voor het WK durf ik geen voorspellingen te doen. Mijn enige zekerheid is dat ik klaar ben om mee te knokken voor een podiumplaats, hoe het parcours er ook bij ligt", klonk ze vol zelfvertrouwen. "Wie de goede vorm te pakken heeft, trekt zich op alle omlopen uit de slag."

Onder vindt u het podium van Hoogerheide zelf: Eva Lechner haalde het van Katerina Nash en Pauline Ferrand-Prévot. Foto's: ©Veldritkrant.be

Zoeken

Sport Vlaanderen 2022

Kalender

juni 2022<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930   
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!