AGB 24/24
Cofidis winactie

Hansgrohe Superprestige ook volgend seizoen gratis voor Telenetabonnees

Hansgrohe Superprestige ook volgend seizoen gratis voor Telenetabonnees

Veel heisa begin dit seizoen over de komst van Telenet in het veldrijden. Vooral twijfel over de positieve intenties van het mediabedrijf. Na drie maanden maken we een balans op en stellen vast dat het allemaal best meevalt. En dat de storm gelukkig ook wat geluwd is.

Gopro's (kleine camera's) op de fiets. Een kabelbaan die de renners in close-up blijft volgen. Een studio met nabeschouwingen van de wedstrijden. Een speciale uitschuifbare kraan die de Kuil in Zonhoven en de 'Muur' in Francorchamps nog beter in de huiskamers brengt. Het zorgde de voorbije maanden voor mooie beelden, die -we moeten niet flauw doen- een meerwaarde opleverden voor de kijker.

"We zijn in het veldrijden gestapt met als doel het produkt 'veldrijden op TV' naar een hoger niveau te tillen", vertelt Manu Leroy van Telenet. "Daarvoor investeren we. En ja, we hebben de wind van voor gekregen. Omdat we het veldrijden achter een paywall (betaalmuur, red) zouden steken, onder meer. Maar ondertussen zijn de reacties inderdaad gematigder. De mensen stellen immers vast dat we het goed voorhebben met de sport. En het wordt in de toekomst alleen maar positiever."

Extra's

Het moet gezegd, toen VIER besliste om te stoppen met zijn sportaanbod, was er even sprake van paniek. De komst van Telenet is dan ook een geschenk. Alle wedstrijden van de Hansgrohe Superprestige die niet op VRT te zien zijn, worden door Telenet op hun open kanaal 11 uitgezonden. Alleen wie geen Telenetklant is (75 tot 80 procent van Vlaanderen is dat wel, red), kan de wedstrijden niet live volgen. Maar die krijgt wat later wel een uitgebreide samenvatting op Sporza.

Wie Telenet-klant is, en daarbovenop overeen PlaySports-abonnement beschikt, krijgt een pak extra's op de andere kanalen van Telenet. "De feedback die we uit het wereldje krijgen, is bijzonder positief", aldus Leroy. "We gaan dan ook op de ingeslagen weg verder. Die toegevoegde waarde willen we blijven uitbouwen."

Alleen de niet-Vlamingen, die vroeger de Superprestigemanches op het internet konden volgen, blijven voorlopig in de kou staan. Maar volgens Leroy wordt ook dat in de toekomst opgelost. "In alle eerlijkheid, die reflex hebben we niet gehad. De wedstrijden van de Wereldbeker zijn over de hele wereld online te volgen via het UCI-kanaal. Maar ondertussen weten we dat de voorbije jaren bijvoorbeeld de Amerikanen de Superprestige online volgden. Daar gaan we een mouw aan passen."

Ook volgend seizoen gratis op Kanaal 11

Telenet maakte bij de opstart in september-oktober één fout: de communicatie naar de kijker liep mank. Waardoor velen de weg naar 'kanaal 11' niet vonden. "Mea culpa van onze kant. Dit hebben we onderschat", geeft Leroy toe. "Er werd te weinig gecommuniceerd. Ondertussen is dat probleem verholpen. Ik heb trouwens goed nieuws: twee weken geleden is beslist dat ook volgend seizoen de Superprestigemanches op het open kanaal te zien zullen zijn. Alleen de losse crossen, die voorheen echter niét werden uitgezonden, blijven op betaaltelevisie'."

Logisch, want Telenet is ook geen OCMW-instelling. Blijven we met één grote vraag zitten: wat zijn de kijkcijfers? Maar ook daar blijken de vooroordelen niet te kloppen. Leroy: "We maken geen kijkcijfers bekend, maar kunnen wel vertellen dat we zeer tevreden zijn met de resultaten.”

Foto: ©Photopress.be / Tekst: NicoDickZoeken

Kalender

januari 2019<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031