Laura Verdonschot knap 5de op het WK veldrijden

Laura Verdonschot knap 5de op het WK veldrijden

Wetende dat het damesveldrijden bij de elite gedomineerd wordt door Nederland, is de vijfde plaats op het WK veldrijden in Tabor van Laura Verdonschot des te knapper. De renster van het De Ceuster Bonache Cycling Team was ook veruit de beste Belgische.

Al vrij snel na het startsignaal voor het WK veldrijden van de elite dames op zaterdag zagen we vooraan alleen maar oranje shirts. Naargelang de wedstrijd vorderde kwam de Italiaanse Sara Casasola daar een beetje blauw tussen kleuren. En richting het slot mengde ook Laura Verdonschot zich voor de dichte ereplaatsen.

(lees verder onder de foto)
WKT_0989 Laura.jpg (92 KB)

“Het was inderdaad een spannende slotronde. Toen ik de Italiaanse Sara Casasola in het vizier kreeg, ben ik blijven rijden voor die 5de plek. Op het einde, in de afdeling, lukte het mij om haar te af te schudden, waardoor ik met een kleine voorsprong aankwam. Ja, ik ben heel blij met deze prestatie. Ik had nog een openstaande rekening met de kampioenschappen. Op het afgelopen Belgische kampioenschap pakte ik zilver. Vandaag was het ook een pak beter dan vorig jaar, toen ik in Hoogerheide pas 15de werd op het WK. Met een 4de plek als ‘belofte’ in 2017 is die 5de plek in Tabor meteen ook mijn beste prestatie als prof op een wereldkampioenschap. Het zou mooi zijn als ik mijn uitstekende conditie nog even kan aanhouden tot aan de Sluitingsprijs, die op de laatste zondag van februari in Oostmalle plaatsvindt. Die wedstrijd, maar ook die van Lille en Sint-Niklaas, zijn er die mij goed liggen. Wie weet wat er de komende weken nog in zit. Ik vertrek in Tabor met een goed gevoel,” aldus Laura.

Laura Verdonschot op Veldritkrant klik hier

Fotocredits TFoto - bron reactie: team De Ceuster Bonache CT

Info (uitslagen, ...) WK op zaterdag klik
Info WK op zondag klik




Zoeken

Kalender

mei 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!