Exact Cross Zonnebeke - De Kasteelcross

Exact Cross Zonnebeke - De Kasteelcross

De Kasteelcross in Zonnebeke is op zaterdag 20 januari 2024 de vijfde Exact Cross van dit veldritseizoen. Tim Merlier won vorig jaar bij de wedstrijd bij elite heren. Zichzelf opvolgen als winnaar wordt niet makkelijk, want Michael Vanthourenhout wordt aan de start verwacht.

In de vijfde Exact Cross van het seizoen, de Kasteelcross Zonnbeke, worden de ogen gericht op Michael Vanthourenhout. Hij pakte vorige week brons op het BK veldrijden in Meulebeke en lijkt de goede vorm stilaan terug te vinden. 

(lees verder onder de foto -zege in Gullegem- credit Yefrifotos)
Gullegem 24 credit Yefrifotos winnaar Michael.jpeg (348 KB)

Gianni Vermeersch (Alpecin-Deceuninck) en Tim Merlier (Soudal-Quick Step) focussen sinds enkele jaren op hun carrière in het wegwielrennen, maar duiken af en toe en graag nog eens het veld in. Vermeersch houdt ook van gravelrijden en kroonde zich in 2022 tot wereldkampioen in die discipline. Merlier is dan wel nu een topsprinter op de weg, maar is het keren en draaien in het veld nog lang niet verleerd. Vorig jaar wist hij de Kasteelcross zelfs te winnen. Het parcours in Zonnebeke ligt hem dus wel.

De Kasteelcross bestaat al sinds 1987, toen Johan Ghyllebert de eerste editie won. Paul Herygers is recordhouder met vijf overwinningen. De eerste editie bij de vrouwen vond in 2016 plaats, met de betreurde Jolien Verschueren als eerste naam op de erelijst. De Nederlandse Thalita de Jong is met twee overwinningen in Zonnebeke de zegekoningin van de Kasteelcross.

(lees verder onder de foto)
Essen 23 credit Bram winnaar dames Marion.jpeg (199 KB)

Marion Norbert-Riberolle zegevierde al in de Exact Cross Essen en zal ook tuk zijn om deze in Zonnebeke te winnen. De Kasteelcross zou alvast mooi staan op haar palmares.

Info Kasteelcross Zonnebeke klik hier

Fotocredits Bram van Lent - tekstbron: Exact Cross / Golazo









Zoeken

Kalender

mei 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!