Ook Florian Vermeersch werd in Diegem luid aangemoedigd

Ook Florian Vermeersch werd in Diegem luid aangemoedigd

Ruim vier minuten na winnaar Mathieu van der Poel finishte Florian Vermeersch in Diegem Cross, als vijfentwingtigste. En daar kon de topper uit het wegwielrennen, die ook gemeenteraadslid van Lochristi is, zeker tevreden over zijn.

"Sowieso is het fijn om het uur te kunnen volmaken en de wedstrijd uit te rijden", blikte Vermeersch tijdens het losrijden op de rollen terug op zijn wedstrijd in Diegem Cross. "Het toont aan dat ik me goed evolueer in deze tak van de wielersport. Al deed het naar het einde toe wel super veel pijn. Maar het is niet het werk van mij alleen. Zo krijg ik enorm veel ondersteuning van de ploeg. Dat ze me de bus ter beschikking geven, maakt het mij enorm gemakkelijk. En ik ben me er zeker ook bewust van dat het geen evidentie is. Vandaar dus mijn dankbaarheid naar hen toe. Ook de steun van mijn vriendin, familieleden en vrienden waardeer ik enorm. Ze staan me bij in de materiaalpost of nemen andere taken op zich."

Aanmoedigingen

Tijdens de race zorgden de meer dan twintigduizend toeschouwers voor een uitbundige sfeer. Dat mocht ook de 24-jarige renner ondervinden. "Onvoorstelbaar hoe hard ze me aanmoedigden. Ik reed dan nog niet in de voorste gelederen. Trouwens, met Cedric Beullens en Arnaud De Lie stonden er nog twee Lotto-Dstny ploegmaats langs de kant. Beullens heeft vroeger nog gecrost en weet dus wat het is om dergelijke inspanningen te leveren."

Met diezelfde Beullens vertoefde Vermeersch onlangs een maand in Spanje. "Dat klopt. We logeerden er samen in een huis. Ideaal om een trainingsgenoot mee op stage te hebben. Ik heb trouwens een heel goede voorbereiding gehad. Al was er geen sprake van een specifieke crosstraining. En dat merkte ik wel op het einde. Toen de vermoeidheid toe begon te slaan, maakte ik wel wat technische fouten. Begin januari gaan we met de ploeg op stage. Eens we daar zijn zal het wielerseizoen snel echt op gang getrapt worden."

UItslagen Diegem klik hier 

Tekst Lieven Verheyen fotocredit TFoto

 







Zoeken

Kalender

april 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!