Na een pittig duel grijpt Van Empel de zege in Zolder

Na een pittig duel grijpt Van Empel de zege in Zolder

Fem van Empel heeft de Superprestigewedstrijd op en rond het circuit van Zolder gewonnen. Het werd een pittig duel met Ceylin del Carmen Alvarado voor de zege. De Wereldkampioene toonde zich finaal de rapste in de sprint. Inge van der Heijden finishte kort achter het kopduo op een knappe derde plaats.

De kopstart bij de dames op het circuit van Zolder mocht wederom in het mandje van Marie Schreiber gelegd worden. De leidster in de tussenstand van de Superprestige, Annemarie Worst, werkte zich naar voor maar zou niet veel later terrein verliezen door toedoen van een lekke band.

Fem van Empel nam de leiding in handen en hield er een hoog tempo op na. Al snel vormde ze een kopduo met Ceylin del Carmen Alvarado. Nog voor halfcross was Inge van der Heijden eerste achtervolgster, op een tiental seconden . De wereldkampioene trok nog eens stevig door en leek weg te gaan rijden, maar ze schoof onderuit en we kregen Alvarado alleen op de kop van de wedstrijd. 

Van Empel herpakte zich en reed terug naar voor. En Van der Heijden kwam nog dicht, maar het werd een spurt met twee voor de zege. Daarin etaleerde de wereldkampioene haar sprintkwaliteit en pakte de zege. Van der Heijden werd knap derde. Ook Sanne Cant deed het goed. De Belgische kampioene finishte als vierde.

ZOL_8654 podium dames.jpg (181 KB)

“Ik vind het een heel mooi rondje. Het publiek is echt geweldig.", zei Van Empel na afloop.  Even ging ze onderuit "Ik kwam op mijn knie en dacht shit. Gelukkig kon ik doorzetten. Ik moest er toch wel even inkomen na die val.", klinkt het. "Het was wind mee met de sprint. Ik was gebrand om hier goed te zijn.", aldus Fem over haar zege. Nu neemt ze enkele dagen rust. "Ik start terug in Hulst. Nu een paar dagen rust.", luidt het

Uitslagen klik hier

Fotocredits TFoto




Zoeken

Kalender

april 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!