Fauve Bastiaenssen over blitzstart in Essen 'We doen eens zot'

Fauve Bastiaenssen over blitzstart in Essen 'We doen eens zot'

Het was best even in de ogen wrijven. Gedurende de eerste halve ronde had Fauve Bastiaenssen zich mooi in de kop van de wedstrijd genesteld. En dat terwijl de naar Pulderbos verhuisde Ranstse nog niet zo lang begonnen is met de opbouw voor het wegseizoen.

"Ik dacht, we doen eens zot", gaf Bastiaenssen uitleg over haar blitzstart in Essen. "Even volle bak uit de startblokken schieten en kijken waar het schip strandt. Maar dat laatste was vrij snel. (lacht) Niet onlogisch gezien de fase van training waarin ik momenteel zit natuurlijk."

Vooral de eerste zandstrook sneed de renster van Lotto DSTNYLadies de benen af. Niet onlogisch. Naast de fiets staat de Antwerpse ook nog voor de klas. "In tegenstelling tot de profs kan ik niet voor een langere periode op stage. Iets wat gezien de weersomstandigheden van de voorbije maanden idealer had geweest. Af en toe was het wel eens vloeken als ik door de regen mijn kilometers moest gaan malen. Maar als de zon er even doorkwam en er kwam een regenboog tevoorschijn zag je al even snel een glimlach op mijn gelaat."

Fauve Bastiaenssen credit Bram.jpg (155 KB)

Uiteindelijk werd de zesentwintigjarige renster veertiende. "Een plaats waar ik best wel mee kan leven. Al is het resultaat echt niet het belangrijkste. Plezier combineren met wat trainen. Daar doe ik het hier voor. Trouwens... door de beginfase goed mee te zijn met de koploopsters heb ik de sponsors zelfs in de winter hun visibiliteit gegeven." (lacht opnieuw)

Tekst Lieven Verheyen - fotocredits Bram van Lent

 

 




Zoeken

Kalender

april 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!