Mouris pakt tweede zege op enkele dagen tijd

Mouris pakt tweede zege op enkele dagen tijd

Michiel Mouris heeft zich enkele dagen na zijn zege in de avondcyclocross Rucphen ook de beste getoond op Robotland. De Nederlander werd op het podium in Essen geflankeerd door Jasper Schoofs en Ieben Jacobs.

Essen 23 credit Bram podium junioren.jpeg (278 KB)

Zowat een halve cross vormden Jasper Schoofs en Michiel Mouris een kopduo. Maar in de tweede wedstrijdhelft reed de Nederlander weg van Schoofs, die nog wel probeerde de kloof te dichten, echter zonder succes. Mouris won voorbij donderdag al in Rucphen en mocht nu ook, na zijn solo richting winst, in Essen op het hoogste schavotje. Schoofs wist zijn tweede plek te verdedigen en Ieben Jacobs werd een verdienstelijke derde.

“Ik denk dat ik één keer door een modderstrook heen kon rijden en op die manier een verschil maakte”, was de uitleg van een blije Mouris

Meteen zijn derde zege van het seizoen

"De vorige twee behaalde ik in eigen land. Zo won ik donderdag ook nog in Rucphen en was ik eerder ook al de beste in Heerderstrand" wist Mouris na afloop te vertellen. "Dat Arthur Van Den Boer er vandaag niet bij was heeft ongetwijfeld in mijn voordeel gespeeld. Zowel dit jaar als vorig jaar moest ik in hem quasi steeds de meerdere erkennen."


Mouris is afkomstig uit Baambrugge. Wat twintig minuten rijden is van Amsterdam. "Omstreeks 7.30u was ik thuis vertrokken. In tegenstelling tot mijn Belgische collega's heb ik momenteel geen examens af te leggen. Dat maakt dat de uren onderweg niet zo erg zijn."

In Essen kregen de renners een loodzwaar parcours voorgeschoteld. De aanhoudende regen maakte de altijd al drassige velden nog minder berijdbaar. "En dat terwijl ik liever snellere ronden heb. Vandaag was de gemiddelde snelheid echt wel laag. Al ga je me na mijn zege niet horen klagen. Net zomin als ik zou klagen als ik geselecteerd zou worden voor Namen. Dat mag dan ook een pittige omloop zijn. Ik ben er in elk geval zeer graag bij. Met twee zeges in drie dagen hoop ik bondscoach De Knegt in elk geval te hebben overtuigd.", aldus de talentvolle Michiel Mouris.

 

 

Uitslagen stapsgewijs klik hier

Fotocredit Bram van Lent - bron reactie: Exact Cross Essen en Lieven Verheyen

 




Zoeken

Kalender

april 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!