Geslaagde start van zijn veldritseizoen voor Wout van Aert

Geslaagde start van zijn veldritseizoen voor Wout van Aert

Wout van Aert is zijn veldritseizoen gestart op zaterdag 9 december 2023 met winst in de Exact Cross Essen. Jens Adams en Thijs Aerts mogen de veelvoudige crosskampioen flankeren op het podium

De jonge Yorben Lauryssen kwam na het startsignaal in de wedstrijd voor elite heren vooraan het veld ingereden. En enkele tellen later nam Zdenek Stybar zowaar de kop over, maar niet voor heel lang. De Tsjech werd afgelost door Lander Loockx. Bij het ingaan van de tweede ronde kregen we een kopgroepje van vijf, met Loockx, Wout van Aert, Lauryssen, Jens Adams en Tom Meeusen. Maar bij een versnelling van Van Aert kunnen enkel Loockx en Adams aanklampen. Een paar tellen later sluit ook een naar voor opgerukte Thijs Aerts aan, die meteen de leiding neemt van het groepje. 

In ronde drie van in totaal 7 moet Loockx de rol lossen. Het koptrio blijft nog even zoals het is maar iets voorbij halfcross versnelt Van Aert nog een keertje en soleert hij richting de zege. Achter hem wordt de kloof alleen maar groter. In de strijd voor plekje nummer 2 op het podium onderscheidt Adams zich van Aerts, die toch heel knap als derde finisht.

Essen 23 credit Bram podium heren.jpeg (218 KB)

"Ik heb me echt geamuseerd.', klonk het bij Wout na afloop. "Toen ik zei voor de wedstrijd dat ik niet wist hoe het ging gaan, meende ik het. Ik wist het echt niet. In de snelle eerste ronde liet ik even begaan en merkte al snel dat veel jongens zich vergaloppeerden. Ik wilde eerst even kijken hoe hoog het niveau lag en wie de sterksten waren, want winnen is nooit makkelijk.”

Van Aert trekt volgende week richting Spanje voor de ploegenstage. Op 22 december duikt hij opnieuw het veld in, voor de Exact Cross in Mol “Ik hoop om tijdens de stage nog wat beter te worden richting de aankomende kerstperiode. Na mijn laatste cross in januari zal de focus volledig op het nieuwe wegseizoen liggen.", laat Van Aert optekenen voor Team Jumbo-Visma.


Uitslagen Exact Cross Essen klik hier

Fotocredit Bram van Lent - bron reactie: Exact Cross Essen




Zoeken

Kalender

april 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!