Van Empel zet zegereeks voort in Maasmechelen

Van Empel zet zegereeks voort in Maasmechelen

Fem van Empel verstevigt haar leidersplaats in de Wereldbeker met haar zege in Maasmechelen. Ceylin del Carmen Alvarado finishte als tweede, op net geen anderhalve minuut van de wereldkampioene. Aniek van Alphen vervolledigt 't podium als derde

De wereldkampioene veldrijden nam na het startsignaal van de World Cup Maasmechelen voor de dames meteen het heft in handen en zette zich op de kop van het deelnemersveld. Marie Schreiber, die meestal een bliksemstart in de benen heeft, nestelde zich ook vooraan en ook Ceylin del Carmen Alvarado schoof attent mee.

Annemarie Worst, gisteren in Ruddervoorde nog mee in de strijd voor winst, was betrokken bij een valpartij van Manon Bakker. De renster van de Cyclocross Reds zou een cross lang een inhaalrace moeten rijden.

Reeds in de tweede ronde vormden Van Empel en Alvarado een kopduo. Aniek van Alphen volgde als derde, op een tiental seconden. Toen Alvarado een hapering kende, met een schoenprobleem tot gevolg, kwam de wereldkampioene alleen aan de leiding en die plaats gaf ze niet meer af. Integendeel, haar voorsprong werd ronde na ronde groter.

Rond halfcross begon het te regenen, maar dat zorgde niet voor heel veel wissels qua positie in het veld. Na de nodige schoenwissel voor Alvarado, kreeg de Alpecin-Deceuninckrenster het gezelschap van Van Alphen.

(lees verder onder de foto)
WB Maasmechelen 23 podium dames.jpg (217 KB)

Terwijl Van Empel geconsolideerd soleerde naar alweer een zege, wist Alvardo zich te onderscheiden voor de 2de plek, weliswaar op ruime afstand van de winnares. Aniek van Alphen werd een tevreden derde.

Het leek alweer een makkelijke zege voor de wereldkampioene. "’t was lastig vandaag, vooral de eerste ronde. Het gevoel was niet heel goed, maar dan vlotte het wel vanaf de tweede. Ik ben tevreden met mijn wedstrijd.", was de reactie van Fem van Empel. "Het is lastig om alleen te rijden, om in te schatten. Met mijn vader had ik 't er nog over ‘zou gek zijn als ik beter kan doen als vorig jaar.' ...  aldus de talentvolle Nederlandse, die topfavoriete is voor het EK komend weekend. "Ik rij woensdag nog de Koppenberg. Op EK moet alles meezitten, we gaan hard trappen, we zullen zien.", luidt het.

Marie Schreiber behaalde een knappe vijfde plaats en daarmee was de Luxemburgse kampioene de beste belofte.

WB Maasmechelen 23 podium dames U23.jpg (188 KB)

Uitslagen en tussenstand van/na WB Maasmechelen klik

Fotocredits TFoto




Zoeken

Kalender

april 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!