Sterke Van der Haar topt in Maasmechelen

Sterke Van der Haar topt in Maasmechelen

Daags nadat Lars van der Haar nog baalde dat hij tweede werd in de Superprestige Ruddervoorde topt de Baloise Trek Lion in de Wereldbekerwedstrijd in Maasmechelen. Eli Iserbyt moet zich deze keer tevreden stellen met de tweede plaats en Laurens Sweeck palmde, niettegenstaande twee lekke banden, de derde podiumplek in

Lars van der Haar baalde op zaterdag na afloop van de superprestigewedstrijd in Ruddervoorde nog dat hij naast de zege greep (lees hier). Dat de Nederlandse kampioen over een winnaarsmentaliteit beschikt, toonde hij op zondag nog maar eens in Maasmechelen.

Bij de elite heren snelde Niels Vandeputte als eerste het veld in, gevolgd door Michael Vanthourenhout, ... Een groot pak renners bleef in elkaars spoor tot in de tweede ronde Pim Ronhaar een manoeuvre uithaalde op een hellinkje, waardoor de Europese kampioen tot stilstand kwam. De Nederlander kwam alleen voorop maar werd bijgebeend door Vanthourenhout. Iserbyt kwam op kop te zitten van de achtervolgende groep, die zou samensmelten met het kopduo.

Rond halfcross verhoogde Iserbyt het tempo waardoor er gaten vielen. Nys liet niet begaan en ook Ronhaar volgde aanvankelijk. Achter de drie zakte het tempo ook niet en in de vijfde van in totaal acht ronden versnelde Lars van der Haar. De Nederlandse kampioen pakte de leiding en stond die finaal niet meer af. De Baloise Trek Lions, die het sterkst vertegenwoordigd waren vooraan, leverden voortreffelijk werk om Iserbyt te pareren. Na een hapering van laatstgenoemde waagde Nys zijn kans om alleen naar zijn ploegmaat toe te rijden. Daar slaagde hij uiteindelijk niet in. Sweeck, die sterk kwam opzetten, kende uiteindelijk met een tweede lekke band te veel pech en moest wederom plaatsen goedmaken.

Terwijl Van der Haar gecontroleerd richting het hoogste schavotje croste, wist Eli Iserbyt nog tot en voorbij Nys te rijden naar de tweede plaats. Laurens Sweeck toonde zich de betere van de achtervolgers en finishte op een verdiende 3de stek.

MAA_6533 podium heren.jpg (207 KB)

Uitslagen en tussenstand van/na WB Maasmechelen klik

Fotocredits TFoto




Zoeken

Kalender

april 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!