Marion Norbert-Riberolle fietst zichzelf op het podium

Marion Norbert-Riberolle fietst zichzelf op het podium

Met een derde plaats achter winnares Ceylin Del Carmen Alvarado en Annemarie Worst leverde Marion Norbert-Riberolle een uitstekende prestatie in de Superprestige Ruddervoorde. Het toverde meteen ook een grote glimlach op haar gezicht.

"Voor het eerst sta ik op het podium van een klassementscross. Logisch dat ik hier wel van geniet", glunderde Marion Norbert-Riberolle. "Vorig weekend kende ik nog een dipje in mijn zelfvertrouwen. Dat ik me hier dan zo kan herpakken geeft me een serieuze boost."

(lees verder onder de foto)
RUD_4360 podium dames.jpg (200 KB)

De Moeskroense legt zichzelf misschien wel wat teveel stress op. "Ik ben trots bij zo'n sterk team te mogen rijden. Zowel op de weg als in het veld. En dan is het ook normaal dat ik de ploeg en ploegleiders niet wil ontgoochelen. En ja, soms ben ik dan te streng voor mezelf of leg ik de lat op voorhand wat te hoog met de nodige stress tot gevolg.", legt de renster van Crelan-Corendon uit.

Volgende week kan de 24-jarige geboren Française in haar geboorteland deelnemen aan het EK. Voor de Belgische nationale ploeg welteverstaan. "Ik woon reeds meer dan vijf jaar in België en voel me ook grotendeels Belgische. Maar natuurlijk kan ik mijn Franse roots niet wegsteken. En zelfs mocht ik voor Japan uitkomen zou ik nog steeds aanmoedigingen krijgen als ik in Frankrijk aan de start kom. Het zal sowieso speciaal zijn. Met het vertrouwen van vandaag hoop ik op een plaats bij de beste tien. Wie weet zelfs top vijf."; luidt het

Tekst Lieven Verheyen - fotocredits TFoto.

Uitslagen SP Ruddervoorde klik hier

 




Zoeken

Kalender

april 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!