Zita Peeters wint bij de meisjes nieuwelingen

Zita Peeters wint bij de meisjes nieuwelingen

Geen verrassing bij de meisjes nieuwelingen. Daar wist Zita Peeters (Acrog-Tormans) alweer te winnen.

"Het lijkt makkelijker dan het is", reageerde Zita Peeters na afloop. "Vandaag moest ik bij de jongens rijden. Dat gaat een pak harder. En bovendien moeten de meisjes dan nog helemaal achteraan starten. Al hoor je me niet klagen. Het is goed voor mijn ontwikkeling als veldrijdster. Anderzijds koers ik wel liever in een wedstrijd met alleen meisjes."

(lees verder onder de foto)
Ruddervoorde 23 fotocredit TFoto winnaar nieuwelingen meisjes finish.jpg (145 KB)

Opvallend : daar waar er bij de jongens telkens drie renners op het podium mochten, was dat bij de meisjes nieuwelingen niet het geval. Nochtans was dat zeker mogelijk. Niet de eerste keer dat we dat zien. Miischien moeten de organisatoren zich hier toch eens over beraden. Twee extra bloemenprijzen kunnen toch niet de grote extra kost zijn lijkt ons.

"Ik snap het ook niet. Wij doen ook ons best en verdienen ook drie podiumplaatsen. Het geeft een extra stimulans. Anders moet je er niet van verschieten dat jonge meisjes de voorkeur geven aan een b-cross. En bovendien zou het ook het meisjeswielrennen in zijn geheel een duwtje in de rug geven.", aldus de Lummense jongedame.

Uitslagen SP Ruddervoorde klik hier

Tekst Lieven Verheyen - fotocredits TFoto

 




Zoeken

Kalender

april 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!