Alvarado wint in Ruddervoorde en grijpt leidsterplaats

Alvarado wint in Ruddervoorde en grijpt leidsterplaats

Ceylin del Carmen Alvarado heeft de Superprestige Ruddervoorde gewonnen en wordt meteen ook leidster in de tussenstand van het regelmatigheidscriterium. Annemarie Worst en Marion Norbert Riberolle finishen als respectievelijk tweede en derde

In de wedstrijd voor de dames van de Superprestige in Ruddervoorde draaide Zoe Bäckstedt als eerst op. Eens in het veld wurmde Marie Schreiber zich naar de kop en Ceylin del Carmen Alvarado volgde in haar spoor, terwijl Annemarie Worst zich op plekje drie nestelde. De twee laatstgenoemden namen ietsje voorsprong en Inge Van der Heijden was op dat moment eerste achtervolgster, met op vier Aniek van Alphen. Luxemburgse kampioene Schreiber zakte wat terug.

Worst wist in de tweede ronde wat voorsprong te nemen op de concurrentes, maar in de volgende ronde kregen we wederom een kopduo Worst-Alavarado. Van Alphen kende problemen met de schoen en moest de derde plek overlaten aan Marion Norbert Riberolle, die deze ook zou consolideren.

Rond halfcross toonde Alvarado zich de betere en soleerde ze niet veel later richting de zege. Worst hield stand op de tweede stek en finishte uiteindelijk op een 17 seconden van haar landgenote.

Een zege in de tweede manche van de Superprestige voor Ceylin."Ben ik toch wel blij mee.", zei de winnares, die toch even moest bekomen meteen na de wedstrijd. "Was best wel moeilijk en je kon veel fouten maken.", klinkt het.

Uitslagen SP Ruddervoorde klik hier

Fotocredits TFoto

Ruddervoorde 23 fotocredit TFoto podium dames.jpg (402 KB)




Zoeken

Kalender

april 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!