Mason wil goede prestatie van in Overijse doortrekken

Mason wil goede prestatie van in Overijse doortrekken

Zondag droeg Cameron Mason in Overijse voor het eerst zijn nieuwe Cyclocross Reds (voorheen 777) wieleroutfit. De Brit maakte immers de overstap van Trinity Racing naar één van de teams van de broers Roodhooft. Hij bedankte zijn nieuwe werkgevers meteen met een prima vijfde plaats.

"Het is zowel voor mezelf als voor het team een leuke binnenkomer", vertelde Cameron Mason, die in een boeiende strijd Gerben Kuypers achter zich wist te houden. "En dan is er zeker nog verbetering vatbaar. Zo moet het crossgevoel nog terugkomen en moet ik mijn nieuwe fietsen ook nog gewoon worden."

"Tijdens de zomer had de Brit contact met de broers Roodhooft. Daar mondde dan de transfer uit van het Trinity Racingteam naar zijn nieuwe werkgever. Dat hij nog tijdens de maand oktober kon overstappen, was mede de verdienste van het Trinity Racing Team. "Als developmentteam is het hun betrachting renners te laten doorstromen. Vandaar dat ze er geen graten in zagen. Iets waar ik hen natuurlijk ook dankbaar voor ben. Ik zal ook altijd met een goed gevoel terugkijken op mijn periode daar."

(lees verder onder de foto)
OVE_2543 Mason.jpg (207 KB)

Het team Cyclocross Reds krijgt er zo meteen een nationale kampioen bij. De drieëntwintigjarige renner uit Linlithgow mag immers zijn mooie witte trui met blauwe en rode strepen showen tijdens de wedstrijden. De rode 777 letters geven het tenue in combinatie met die strepen nog een extra mooie look. Maar de ambities van de Brit lijken niet enkel in het veld te liggen. "Mocht de mogelijkheid er zijn wil ik in de zomer ook aftasten wat mijn mogelijkheden daar zijn. Ik merk dat ik ook op de weg elk jaar nog progressie maak. Maar eerst is er dus het veldritseizoen. Met over twee weken het EK in Pontchâteau. De omloop zelf is me nog relatief onbekend. Geen erg, ik hoop op elk soort parcours mijn mannetje te staan. En ja, ik heb er wel ambitie om me daar ook vooraan in de uitslag te plaatsen."

En Mason hoopt de goede prestatie van Overijse ook alvast in Ruddervoorde (zaterdag) en Maasmechelen (zondag) te bevestigen.

Tekst Lieven Verheyen - fotocredits TFoto

Uitslagen Overijse klik hier

 

 




Zoeken

Kalender

april 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!