Iserbyt wint heel spannende opener van de Superprestige

Iserbyt wint heel spannende opener van de Superprestige

Eli Iserbyt heeft na een spannende strijd de openingsmanche van de Superprestige 2023-2024 gewonnen. Het werd een harde battle voor de zege in de slotronde, met Thibau Nys. Michael Vanthourenhout en Lars van der Haar vervolledigden uiteindelijk het podium in Overijse

Thibau Nys kwam op de kop na het startsignaal in de Vlaamse Druivencross Overijse, maar eens in het veld nam Eli Iserbyt deze van hem over. De Pauwels Sauzen-Bingoalrenner was duidelijk geprikkeld om, na enkele tweede plaatsen in de uitslagen van dit prille veldritseizoen, er geen gras over te laten groeien en trok stevig van leer. Na een tuimelperte van Nys junior trok de West-Vlaming er bovendien alleen op uit. 

Zowat halfweg de race leidde Nys, die een inhaalbeweging moest maken naar voor, een groepje -met ook Gerben Kuypers, Michael Vanthourenhout en Lars van der Haar- in de jacht op de koploper. Laatstgenoemde wist in de vijfde ronde naar voor te rijden en even later deden ook Nys en Vanthourenhout dat. Kuypers verzeilde nog iets meer naar achteren en kreeg het gezelschap van de Brit Cameron Mason, die finaal als vijfde finishte.


We kregen dus een kopgroepje van vier en Europees kampioen Vanthourenhout zag in de voorlaatste ronde zijn kans, toen de andere drie de materiaalpost binnenreden. Maar in de slotronde troepte het  terug samen. Iserbyt zette zijn slotoffensief in en Nys de achtervolging. De Baloise Trek Lion slaagde in zijn opzet maar bij een manoeuvre om voorbij te steken in een bocht kwam hij ten val. Ook Iserbyt moest van de fiets maar kon er snel terug op.

Eli Iserbyt reed vervolgens naar zijn 40ste profzege, op zijn 26ste verjaardag. Vanthourenhout en Van der Haar werden respectievelijk tweede en derde.

OVE_2976 podium elite heren.jpg (206 KB)

Alle uitslagen klik hier

Fotocredits TFoto




Zoeken

Kalender

april 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!