Exact Cross opent zondag op be-Mine in Beringen

Exact Cross opent zondag op be-Mine in Beringen

Op zondag 8 oktober opent de Exact Cross op de be-MINE mijnsite in Beringen. Onder andere Eli Iserbyt, Michael Vanthourenhout, Fem van Empel en Shirin van Anrooij doen er een gooi naar de eerste zege van het seizoen.

Wanneer op de weg het wielerseizoen op zijn laatste benen staat en de renners de zon opzoeken voor een deugddoende vakantie, maken de veldrijders zich op voor de start van het nieuwe crossseizoen. Gezichten besmeurd met modder, ploeteren door het zand en springen over balkjes. Het zijn beelden die we wellicht de komende maanden vaker zullen zien passeren.

Op zondag 8 oktober is het zover, dan opent de Exact Cross met zijn eerste op be-Mine. De verzameling van de betere losse veldritten verwelkomt dit seizoen na een jaartje afwezigheid opnieuw Maldegem en bestaat dus uit zeven crossen. Na Beringen volgen Essen, Mol, Loenhout, Zonnebeke, Maldegem en Sint-Niklaas.

Titelverdedigers aan de start - gewijzigd parcours

De debatten worden zondag dus geopend op de be-MINE site in Beringen. Het parcours, waar in 2026 het Belgisch kampioenschap betwist wordt, kreeg in vergelijking met de vorige edities een stevige make-over. De lange klim in het begin van de ronde is geschrapt en heeft plaats gemaakt voor twee kortere hellingen. Het karakter van een cross met veel hoogtemeters blijft wel behouden, alleen worden de stroken bergop nu gespreid over de volledige omloop. Daarnaast werden er een aantal loopstroken aan het parcours toegevoegd. De materiaalpost bevindt zich aan de voet van de Avonturenberg.

In de eerste wedstrijd van het seizoen is het altijd reikhalzend uitkijken naar de nieuwe machtsverhoudingen. De Exact Cross in Beringen krijgt alvast een mooi deelnemersveld aan de start. Titelverdedigers Fem van Empel en Eli Iserbyt zullen zondag meteen een gooi doen naar hun eerste overwinning van het seizoen.

De wereldkampioene bij de vrouwen zal het opnemen tegen Ceylin Alvarado, Shirin van Anrooij, Inge van der Heijden en Fleur Moors, die vorige maand nog het Europees kampioenschap op de weg voor junioren op haar naam schreef. Tweevoudig winnaar Iserbyt moet in zijn jacht op een drie op een rij, de strijd aangaan met Europees en Belgisch kampioen Michael Vanthourenhout, Laurens Sweeck, Thibau Nys en Lars van der Haar. De Nederlander stond in Beringen al drie keer op het podium.

Avondcross - livestream op sporza

De opener van de Exact Crossen is een avondcross en dit seizoen live te volgen op VRT/Sporza, net zoals dat voor alle volgende manches het geval zal zijn.

Naast de cross zorgt het Oktoberfest in de publiekstent de volledige namiddag en avond voor de juiste sfeer, met muziek en optredens van DJ Kurt Lemmens, Matthias Lens van Die Schnappers en een afsluiteinde dj-set van Double-U.

Info Exact Cross Beringen klik hier

Fotocredit Veldritkrant.be - tekstbron: Exact cross / Golazo

 

 




Zoeken

Kalender

mei 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!