Europese trui geeft wat extra druk

Europese trui geeft wat extra druk

Op zondag 8 oktober wordt de Europese kampioen veldrijden bij de elite heren aan de start verwacht van de Exact Cross Beringen. Michael Vanthourenhout wil zijn veldritseizoen uiteraard goed starten op be-MINE.

Belgisch en Europees kampioen Michael Vanthourenhout kijkt uit naar de start van het seizoen. "Als voorbereiding ben ik 10 dagen op hoogtestage naar Livigno geweest, gevolgd door een crossstage met de ploeg in de Ardennen. Op de weg resulteerde dat in een goede wedstrijd in Berlare, maar het is altijd afwachten wat die eerste cross van het seizoen brengt."

In Beringen start Vanthourenhout in een volledige Europese look: nieuwe EK-fiets van Ridley en een outfit die helemaal afgestemd is op de EK-kleuren. "Het is mooi om zo aan het seizoen te starten, maar het brengt ook wat extra druk mee. Je wil niet in die Europese trui rondrijden voor een tiende plek. Vorig jaar kende ik een goede start met zeges in Kruibeke en Meulebeke en tussendoor een tweede plaats in Beringen. De ambitie is om ook dit jaar goed te beginnen. Iedereen zal meteen goed voor de dag willen komen. Over vijf weken staat het EK al op het programma. Veel marge is er dus niet meer om beter te worden."

Het vernieuwde parcours op be-Mine moet Vanthourenhout nog verkennen, maar hij bestudeerde al wel de aanpassingen. "De inspanning tijdens die lange klim was eigenlijk net iets te lang voor mij. Het nieuwe parcours is meer op interval en zou me beter moeten liggen.", luidt het

Info Exact Cross Beringen klik hier

Fotocredit TFoto - bron reactie : Exact Cross / Golazo

 

 

 

 

 




Zoeken

Kalender

mei 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!