Tessa Zwaenepoel gaat zich meer focussen op de weg

Tessa Zwaenepoel gaat zich meer focussen op de weg

Met een tiende plaats in Wilrijk, een zevende plaats in Haasdonk en een negende plaats achter de derny in 's Gravenwezel, wist Tessa Zwaenepoel zich de voorbije weken drie keer in de top tien te rijden. Knappe prestaties van de renster uit Gooreind (Wuustwezel) die komend weekend nog niet direct in het veld zal duiken.

"Ik rij mijn eerste cross op zaterdag, 23 september in Vorselaar", weet Tessa Zwaenpoel ons te vertellen. "Zij het met minder ambities dan de voorgaande jaren. In het veld gaat het plezier echt wel primeren. En word ik ook selectiever in de keuze van mijn wedstrijden. Meer en meer schuif ik de focus op naar de weg."

Wat niet wil zeggen dat de renster van Proximus Alphamotorhomes Doltcini. haar crossseizoen sneller zal beëindigen. "Nee, want zowel Lille als Oostmalle zijn echt wel lievelingscrossen van me. Maar in de kerstperiode ga ik bewust niet overal aan de start verschijnen. Als ik daar de nodige rust in bouw moet het mogelijk zijn na Oostmalle direct over te schakelen op de weg. De conditie is dan al zeker aanwezig."

Als tweeëntwintigjarige maakt Zwaenepoel per 1 september de overstap naar de elite. "Het tijdperk van belofte ligt dan inderdaad achter de rug. Niet dat het me stoort hoor. Veel verschil maakt dat immers niet. Het merendeel van onze wedstrijden rijden wij immers steeds nu al samen.", luidt het

Tekst en fotocredit Lieven Verheyen

 

 




Zoeken

Kalender

mei 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!