EK veldrijden 2025 in Middelkerke / Lombardsijde

EK veldrijden 2025 in Middelkerke / Lombardsijde

Het EK veldrijden 2025 zal op 8 en 9 november plaatsvinden, in Middelkerke / Lombardsijde, waar ook het BK veldrijden al plaats vond. Dit gebeurt met de steun van de Vlaamse Overheid.

De Europese Wielerfederatie (UEC) heeft Middelkerke uitgekozen als locatie voor de editie van het EK veldrijden in november 2025. De kustgemeente heeft een stevige reputatie opgebouwd in het wielrennen, niet in het minst met het BK tijdrijden in 2019, het BK veldrijden in 2022 en het BK wielrennen in 2022. Bovendien is Middelkerke al meer dan 60 jaar de thuis van de Noordzeecross, een van onze oudste veldritten. Zeker nadat het BK veldrijden in 2022 achter gesloten deuren moest plaatsvinden, biedt dit EK Middelkerke de kans om de fans dit keer wel massaal te ontvangen en de Vlaamse Kust en bij uitbreiding heel Vlaanderen internationaal in de kijker te zetten.

Burgemeester en sportfreak Jean-Marie Dedecker is enorm trots dat Middelkerke het EK veldrijden mag ontvangen. “Middelkerke sluit opnieuw de koersfiets in de armen. Na een succesvolle reeks BK’s zijn we bijzonder trots dat we gastgemeente zijn voor het EK veldrijden in 2025. We zijn vooral blij dat het pure en natuurlijke parcours op het militair domein in Lombardsijde een herkansing krijgt. Het prachtige landschap, het majestueuze strand en de woeste Noordzee zorgden in 2022 tijdens het BK voor een epische masterclass veldrijden. Wat een zonde dat dat door corona zonder publiek was! Nu zijn we klaar om de atleten en de cyclocrossfans van over heel het continent met open armen te ontvangen”, zegt Dedecker.

De Gemeente Middelkerke en de Vlaamse Overheid maken elk 250.000 euro vrij voor de organisatie van het EK. Golazo neemt de volledige organisatie op zich. 

“Veldrijden is een belangrijk onderdeel van de evenementenportfolio van het bedrijf”, zegt Christophe Impens. “Ook in andere wielerdisciplines en bij uitbreiding in zowat elke sport is Golazo betrokken in tal van grote internationale kampioenschappen. Met onze know-how in elk onderdeel van zo’n evenement zullen we ook in Middelkerke een kampioenschap neerzetten waar de gemeente, Vlaanderen, Belgian Cycling en UEC trots op kunnen zijn.”

“Het EK veldrijden is een nieuwe opportuniteit om onze (sportieve) uitstraling in het buitenland te versterken en om in eigen land mensen te stimuleren om te sporten.", klinkt het bij Ben Weyts. 'Het EK veldrijden komt in 2025 thuis in de bakermat van de koers. We gaan Vlaanderen in de vitrine zetten en de fans warm maken om ook zelf in beweging te komen.”

Fotocredit Veldritkrant - bron: Golazo / gemeente Middelkerke

Meer over BK veldrijden anno 2022 via klik hier

Parcours BK veldrijden 2022 klik hier


 




Zoeken

Kalender

mei 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!