Shirin van Anrooij kijkt al vooruit naar Ardense klassiekers

Shirin van Anrooij kijkt al vooruit naar Ardense klassiekers

Aan de start bij de dames in Nokere Koerse zagen we bij het team van Trek-Segafredo Shirin Van Anrooij. De Nederlandse nam na het crossseizoen even rust en hernam op er rond Nokereberg.

"Gedurende een tiental dagen vertoefde ik op Lapland" vertelde Shirin van Anrooij op Nokere Koerse "Sleeën met de Husky en andere rendieren en op sneeuwscooters, mountainbiken, langlaufen stonden op het programma. Kortom, alles behalve trainen, om zo het hoofd leeg te maken. Eens terug van die vakantie ben ik er op stage wel terug ingevlogen."

Het maakte dat de renster van Trek-Segafredo nog niet op haar allerbeste niveau zit. Al was dat er niet aan te zien. In de slotfase bracht ze op eigen houtje ploeggenote Elisa Balsamo terug naar de groep die achter winnares Lotte Kopecky zou spurten voor de tweede plaats in Nokere Koerse anno 2023. En zelf finishte ze ondanks die inspanningen nog als zevenentwintigste. "Ik voelde me tijdens de stage ook al goed. Toch zie ik deze wedstrijden voor mezelf ook vooral in de opbouw van de Ardense klassiekers. Zowel de Waalse Pijl als Luik-Bastenaken-Luik staan op mijn programma. De bedoeling is alvast daar echt te pieken.", aldus de 21-jarige in Goes geboren talentvolle Nederlandse.

Tekst en foto's Lieven Verheyen

Shirin credit Lieven.jpeg (256 KB)

Bij de heren won Tim Merlier voor het tweede jaar op rij in Nokere.




Zoeken

Kalender

april 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!