Van Empel soleert naar hoogste schavotje in Hamme

Van Empel soleert naar hoogste schavotje in Hamme

Fem van Empel, net terug van stage, soleerde naar de overwinning in de Flandriencross in Hamme. Het Nederlands talent wordt ook leidster in de tussenstand van het damesklassement van de X²O Badkamers Trofee maar rijdt de twee laatste manches niet. Haar landgenotes Shirin van Anrooij en Ceylin del Carmen Alvarado flankeerden op het podium aan de Durme.

Hamme 23 credit Bram podium dames.jpeg (703 KB)

In de wedstrijd bij de dames wist Fem van Empel op de kop het veld in te rijden. Lucinda Brand reed als de betere bij een eerste passage op de strook naast de materiaalpost en kwam zo een klein beetje voor. Maar Fem van Empel liet niet begaan en remonteerde haar, om vervolgens al in de tweede ronde alleen op pad te zijn. Shirin van Anrooij werd de eerste achtervolgster op de Europese kampioene en die posities zouden zo blijven, maar dan met meer tijd tussen naargelang de race vorderde.

Achter de twee youngsters vormden Brand en Denise Betsema een duo. Alvarado was er eerst ook bij, maar na een hapering verloor ze wat terrein. De Alpecin-Deceuninckrenster vond echter snel het goede ritme en reed tot en voorbij het duo, om finaal de derde podiumplek in te palmen.

Een dag apart

Van Empel soleerde met een zeker gemak naar alweer een mooie zege. "Het gevoel was niet super super. ", zei Fem naderhand. "Ik was nog wat vermoeid van de stage in Spanje. Het was niet de bedoeling om meteen door te gaan .", klinkt het.  "Gelukkig kon ik winnen"

De Europese kampioene is een topfavoriete om in Hoogerheide de wereldtitel binnen te halen. "Volgende week is een dag apart. Ik zal mijn uiterste best doen om er te staan.", luidt het. "Ik pak het aan als elke andere wedstrijd"

Vind volledige uitslag klik hier

Fotocredit Bram van Lent




Zoeken

Kalender

mei 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!