Geerts, Van Den Boer en Corsus op hoogste schavotje

Geerts, Van Den Boer en Corsus op hoogste schavotje

Len Geerts mocht op zijn verjaardag het zegegebaar maken bij de eerstejaars nieuwelingen in Koksijde op 5 januari 2023. Bij de tweedejaars zegevierde - naar goede gewoonte dit veldritseizoen - Belgisch kampioen Arthur Van Den Boer en ook bij de juniores victorie voor de tricolore, met Yordi Corsus.

Op donderdag 5 januari 2023 beten de 1ste jaars nieuwelingen de spits af voor de Vlaamse Duinencross in Koksijde. Len Geerts werd vandaag op papier een dagje ouder en dat vierde de jongeman met de zege in zijn categorie. Brent Lippens en Daan Urkens flankeerden Len op het podium als respectievelijk tweede en derde

Koksijde 23 podium nieuwelingen 1ste j credit TFoto.jpeg (946 KB)

Bij de tweedejaars nieuwelingen moest Arthur Van Den Boer in de achtervolging achter Benedikt Benz. De jonge Duitser reed zichzelf dan wel op het podium, op een tweede plaats, maar moest zijn meerdere erkennen in de Belgische kampioen. “Ik heb nooit getwijfeld. In de slotronde kon ik nog comfortabel naar de overwinning rijden.”, klonk het na afloop bij de veelwinnaar. “Voor het BK rij ik nog één wedstrijd, ik zou graag met het ronde getal 20 naar Lokeren afzakken”, aldus Arthur.

Arjen Decroo was een mooie derde

Koksijde 23 podium nieuwelingen 2de j credit TFoto.jpeg (790 KB)

Overall stonden in Koksijde veel deelnemers aan de start en er waren ook tal van landen vertegenwoordigd. Dat was niet anders bij de junioren heren. Al kort na de start vormde er zich een kopgroepje met enkele nationale kampioenen, met onder andere de Belgische Yordi Corsus, die er in de volgende ronde alleen op uit trok bij een zandpassage. Corsus bouwde zijn voorsprong wat uit en consolideerde richting het slot.

“Ik had mijn zinnen op deze wedstrijd gezet. Vorig jaar was ik hier al tweede. Ik rij graag in het zand en heb vandaag getoond dat deze wedstrijd mij ligt. Dat ik hier win in een internationaal gezelschap maakt deze zege nog mooier.", luidde het bij winnaar Corsus naderhand.

Deens kampioen Daniel Nielsen werden tweede op iets meer dan een halve minuut en Pan-Amerikaans kampioen David Thompson mocht als derde mee het podium op.

IMG-20230105-WA0001.jpg (829 KB)

Fotocredits TFoto - bron reacties: X2O Badkamers Trofee Koksijde


 

 



 




Zoeken

Kalender

april 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!