Van Den Boer topt ook in Essen

Van Den Boer topt ook in Essen

Arthur Van Den Boer deed in de Exact cross Essen wat hij overal doet, winnen. De Belgische kampioen veldrijden mocht op zaterdag 10 december 2022 op het domein van Robotland als eerste het zegebaar maken bij de nieuwelingen, als winnaar bij de 2de jaars. Brent Lippens mocht op het hoogste schavotje bij de eerstejaars

In de wedstrijd bij de nieuwelingen op Robotland liet veelwinnaar Arthur Van Den Boer er geen gras over groeien. De Belgische kampioen veldrijden maakte er een lange solo van en hoezeer ze achter hem hun best deden, voor de zege algemeen kwamen ze niet meer in aanmerking. Eerste achtervolgers Stan Deram, Keano Geens streden wel dapper voor de tweede plaats bij de nieuwelingen 2de jaars en Brent Lippens, die ook deel uitmaakte van dit gezelschap, was sowieso de beste eerstejaars nieuweling. Deram moest richting het slot de rol lossen en bolde als vierde algemeen over de meet. Geens moest zich reppen om tweede te worden in een pittig sprintje met Brent Lippens, 3de en winnaar bij de eerste jaars.

Podium nieuwelingen 2de jaars

Exact cross Essen 22 credit Bram podium 2de j nieuwelingen.jpeg (1.03 MB)

Van Den Boer had een goede reden om er meteen in te vliegen “Het was koud en ik wilde me meteen warm rijden.", zei de Belgische kampioen, die aan een indrukwekkende zegereeks bezig is bij de nieuwelingen 2de jaars. "Het gaat heel goed dit seizoen, dit is al mijn 17e zege. Ik heb een doel gemaakt van het BK in januari.” 

Podium nieuwelingen 1ste jaars

Exact cross Essen 22 credit Bram podium 1ste j nieuwelingen.jpeg (1.03 MB)

Ook eerstejaars Brent Lippens is sterk bezig en steekt er vaak bovenuit in zijn leeftijdscategorie en nu dus ook tegen zij die ietsje ouder zijn.

Uitslagen klik hier

Fotocredits Bram van Lent -  bron reactie: Exact Cross





Zoeken

Kalender

april 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!