Belofte Ward Huybs levert opmerkelijke prestatie in Niel

Belofte Ward Huybs levert opmerkelijke prestatie in Niel

Knappe prestatie van Ward Huybs uit Varenwinkel (Herselt) in Niel. De Kempenaar leverde lang strijd om een plaats bij de beste tien. Uiteindelijk moest hij vrede nemen met een twaalfde plaats. "Ik werk aan mijn zelfvertrouwen", zegt Ward

"Het gaat toch al beter" blijft Huybs bescheiden. "Ik blijf kampen met een gebrek aan zelfvertrouwen. Zelfs als zoals vandaag ik net achter de absolute toppers zit. Toen ik begin koers met Lars van der Haar in een groepje zat, durfde ik niet met hem meegaan richting Laurens Sweeck. Terwijl ik voelde dat het op dat moment misschien wel mogelijk was. Of ik achteraf dan over de rooie zou zijn gegaan of wel kon blijven aanpikken, zal ik zo nooit weten he. (zucht) Dat de benen nog goed waren, bewees ik door het grootste deel van het werk op te knappen toen ik de laatste ronden van de wedstrijd samen met Thijs Aerts afwerkte."

Verjaardag vieren

Voor de wereldbekerwedstrijd aan de Beekse Bergen is Huybs niet geselecteerd. In tegenstelling tot het EK vorige week, waar hij dertiende werd. "Ik ga gebruik maken van mijn vrije zondag om mijn verjaardag te vieren. Binnen enkele dagen word ik twintig jaar. Maar aangezien er volgend weekend weer een dubbel programma op de kalender staat, ga ik op zondag op een rustige manier met de familie al maar aan tafel zitten."

Onlangs wist Huybs in Slowakije twee keer te zegevieren. Evenveel keer werd hij runner-up. Door in de eerste overwinning Zdenek Stybar voor te blijven, bewijst de jonge renner nog steeds over voldoende talent te beschikken. Hopelijk kan hij zichzelf daar ook van overtuigen om vol vertrouwen aan de volgende wedstrijden te starten.

Volledige uitslag Niel klik hier

Fotocredit TFoto - tekst: Lieven Verheyen

 

 




Zoeken

Kalender

mei 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!