Quinten Hermans rijdt meteen prijs

Quinten Hermans rijdt meteen prijs

Quinten Hermans heeft in zijn eerste cross van dit veldritseizoen meteen de hoofdvogel afgeschoten. Een strijdvaardige Felipe Orts Llorett pakte een verdiende tweede plaats en Laurens Sweeck werd derde

IMG_0105 ardooie 2022 podium heren.jpg (772 KB)

Bij elite heren in de Kermiscross Ardooie kon niemand in de eerste rondes effectief het verschil maken. Felipe Orts Llorett was zeer bedrijvig, ... ook Zdenek Stybar probeerde in de vierde ronde het verschil te maken, maar het was uiteindelijk Quinten Hermans, die over de sterkse papieren leek te beschikken. Hij snelde weg van de concurrentie, kreeg aanvankelijk nog Orts mee in zijn spoor, maar niet veel later reed Quinten alleen richting de meet.

IMG_0066 Quinten Hermans Ardooie.jpg (672 KB)

De Spaanse kampioen consolideerde de tweede plaats en Laurens Sweeck werd vlot derde. In de strijd voor de plekjes vier en vijf was er iets meer animo en die gingen naar teamgenoten van laatstgenoemde, met name Mees Hendrikx en Emiel Verstrynge.

We vermelden ook graag dat ene Johan Jacobs, momenteel sterk bezig op de weg bij Movistar, ook deelnam in Ardooie. Richting het slot reden de Zwitserse Belg, die bij de jeugd al een talent in het veld was, en Stybar in elkaars gezelschap naar de meet.

Volledige uitslag klik hier

"Ik heb een doel gemaakt van het Europees kampioenschap in Namen en om me goed voor te bereiden vond ik het belangrijk om vooraf aan een aantal veldritten en trainingen met het Tormans Cyclo Cross Team deel te nemen, te beginnen met Ardooie. Mijn wegseizoen met Intermarché-Wanty-Gobert heeft me opnieuw een stuk sterker gemaakt, maar toch was ik voor de start in Ardooie niet overtuigd van mijn capaciteiten om te winnen. De inspanning is namelijk volledig verschillend dan in mijn wegkoersen, waarin ik me meestal tot in de finale mocht sparen. In het begin van de wedstrijd kon ik vrij goed op de versnellingen reageren, maar het was moeilijk om in te schatten hoe diep mijn concurrenten in hun krachtenarsenaal moesten tasten. Op zes ronden van het einde volgde ik een aanval van Felipe Orts Lloret en toen ik van hem overnam, zag ik dat ik een gaatje had. De wedstrijd was nog lang, maar ik besloot door te trekken en reed zo solo naar de zege. Deze fantastische start geeft mijn motivatie een straffe boost voor deze korte en intense periode in het veld. De komende weken wil ik in crossen als Tabor weer aan het crosstechnische aspect wennen op optimaal aan de start van het Europees kampioenschap te komen! ", aldus Quinten voor het Tormans CX team


Fotocredits Veldritkrant




Zoeken

Kalender

mei 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!