Marianne Vos wint de 1ste editie van WB-manche Rucphen

Marianne Vos wint de 1ste editie van WB-manche Rucphen

Marianne Vos heeft de eerste editie van de Wereldbekerwedstrijd in Rucphen (Nederland) gewonnen. Lucinda Brand en Denise Betsema werden respectievelijk tweede en derde.

Rucphen 2021 podium heren credit TFoto.jpg (627 KB)

Marianne Vos nam een snelle start in de eerste editie van de Wereldbekerwedstrijd veldrijden in Rucphen. Lucinda Brand dook in haar spoor het veld in en even later kregen we, met ook de youngsters Fem van Empel en Puck Pieterse, een viertal vooraan de wedstrijd. De Jumbo-Vismarenster bepaalde het hoge tempo, dusdanig dat bij het ingaan van de tweede ronde Denise Betsema, Annemarie Worst en Inge van der Heijden op net geen 10 seconden volgden. Brand en Vos gaven elkaar geen duimbreed toe en Betsema baande zich ongeveer halfcross een weg naar de kopgroep, even later kon ook Worst aansluiten, maar zij bengelde wat aan de rekker.

In de voorlaatste ronde kregen we dus 6 veldrijdster vooraan en de eerste achtervolgsters waren Shirin van Anrooij en Sanne Cant, op 45 sec. Maar bij het luiden van de bel toonden Brand, Vos en Betsema dat ze over de beste papieren beschikten. De Pauwels Sauzen-Bingoalrenster had echter al een inhaalrace achter de rug en zag haar metgezelles sprinten voor de zege. Hoewel ze nog uit haar klikpedaal schoot, was Marianne Vos een stuk sneller dan Lucinda Brand naar de meet.

Het is Vos haar 3de zege op de 5 Wereldbekerwedstrijden die ze al reed dit veldritseizoen. Brand blijft leidster in het klassement bij elite en Puck Pieters bij U23 dames.

Uitslagen klik hier

 "Het was een erg snelle race en vooral hard tegen hard op het laatste stuk.", vatte Marianne Vos de race in Rucphen samen. "Het was lastig om Lucinda te passeren. Zij zette ook goed druk richting de zandstrook. Toen ik haar na de balkjes voorbij wilde, schoot ik uit mijn pedaal. Het was daarna even zoeken en toen heb ik alles op alles gezet. Gelukkig kon ik het goedmaken en weer sprinten. Het is fijn om een koers te winnen in Nederland, ondanks dat er geen publiek aanwezig kon zijn.", aldus de veelvoudige kampioene, die gretig de overwinningen blijft bijschrijven op haar al heel heel rijk palmares.

Fotocredits TFoto




Zoeken

Kalender

april 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!