Lucinda Brand topt in Boom en gaat nu op stage

Lucinda Brand topt in Boom en gaat nu op stage

Lucinda Brand heeft de Superprestigewedstrijd in Boom gewonnen en vertrekt straks op stage. Inge van der Heijden reed een aanvallende wedstrijd en beloonde haarzelf met de tweede plaats. Denise Betsema haalde ondanks een schoenwissel, die veel tijd in beslag nam, alsnog het podium, als derde.

Boom 2021 podium dames credit TFoto.jpg (563 KB)

Fem van Empel reed op de kop van het deelnemersveld het veld in bij de dames in de superprestigemanche Boom. Ceylin del Carmen Alvarado nam het even over van haar landgenote en we zagen de Canadese Maghalie Rochette meteen vooraan opduiken. Inge van der Heijden, die doorgaans een snelle start neemt, deed dat nu ook en nam enige afstand op een groepje met Rochette, Alvarado, Brand en Betsema. Iets verder volgden dan Van Empel, Cant, Worst, ...

In de tweede ronde rukte de wereldkampioene op naar voor, terwijl Betsema terrein en tijd verloor met een noodzakelijke schoenwissel. Van der Heijden en Brand vormden heel even een kopduo maar zowat halfcross trok deze laatste door, nam afstand en soleerde naar de zege. Haar 4de op 5 superprestigemanches. Denise Betsema haalde nog heel wat mooi volk in en leek nog aanstalten te maken op de tweede plek, maar Van der Heijden wist deze te consolideren.

BOO_0228 Lucinda Brand.jpg (340 KB)

Lucinda Brand zal nu even uit competitie blijven voor een stageperiode in Mallorca, met het team, even de batterijen terug opladen. De wereldkampioene veldrijden heeft in het eerste deel van haar veldritseizoen 9 zeges veroverd, inclusief de Europese titel. Ze is leidster in de Wereldbeker en de Superprestige. In de X²O Badkamers Trofee staat Lucinda tweede.

Uitslagen Superprestige Boom klik hier

Fotocredits TFoto




Zoeken

Kalender

april 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!