Annemarie Worst reed als de beste door het zand van Koksijde

Annemarie Worst reed als de beste door het zand van Koksijde

Annemarie Worst toonde zich de beste om door het zand van Koksijde te geraken en pakt haar eerste zege van het seizoen. Denise Betsema en Lucinda Brand werden respectievelijk tweede en derde.

Belofte Fem van Empel dook als eerste het veld in bij de dames in de Wereldbekerwedstrijd in Koksijde. Ook Shirin van Anrooij was goed gestart en zij maakte een iets betere beurt bij de eerste passage door het zand. Ceylin del Carmen Alvarado volgde en kwam in de eerste ronde op de kop van de wedstrijd, gevolgd door ook Annemarie Worst, Van Anrooij en Puck Pieterse. Iets verder reden dan Van Empel, Denise Betsema en ook Lucinda Brand schoof op. In de tweede ronde reed de Nederlandse kampioene lek waardoor ze de voeling met de kop verloor. Terwijl Worst enige voorsprong nam, verloor Fem van Empel meer terrein. Betsema, die intussen op de tweede plaats reed, vormde bij het ingaan van de 3de ronde een kopduo met Annemarie Worst. Achter de twee, die goed samenwerkten, volgde de wereldkampioene, met kort achter haar, teamgenote Van Anrooij. De twee Baloise Trek leeuwinnen zouden niet meer volledig naar voor geraken. In de voorlaatste ronde kliefde de 777-renster beter door de lange zandstrook, nam daardoor wat voorsprong en soleerde naar de zege. Betsema consolideerde de tweede plaats en Lucinda Brand moest zich tevreden stellen met de derde podiumplaats maar zij blijft wel leidster in de Wereldbeker.

WB Koksijde 2021 podium dames.pdf.jpg (550 KB)

"Ik ben zeker heel blij.", zei Annemarie Worst naderhand. "Het was al even geleden dat ik gewonnen had. Het gevoel zat al even goed maar ik miste die overwinning.", aldus de Triple 7-renster, die hieruit vertrouwen tankt.

Volledige uitslag en tussenstand Wereldbeker van/na Koksijde klik hier

Fotocredits TFoto





Zoeken

Kalender

april 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!