Britse Anna Kay zegeviert in Leuven

Britse Anna Kay zegeviert in Leuven

De Britse Anna Kay soleert naar haar eerste zege van dit veldritseizoen in de Ethias Cross Leuven. Ellen Van Loy bleef het langst in het spoor en finishte als tweede. Laura Verdonschot wist finaal nog de derde podiumplek in te palmen.


IMG_0074 podium dames Leuven 2021.jpg (708 KB)fotocredit Veldritkrant

Twee rensters onderscheidden zich al vrij snel van de rest in de Ethias Cross Leuven. Vooral Anna Kay toonde zich heel sterk en nam de kop, gevolgd door Ellen Van Loy. Deze laatste bleef niet foutloos en zag de Britse soleren naar de zege aan de kazerne in Heverlee. Van Loy consolideerde wel de tweede plaats en in de achtergrond rukte Laura Verdonschot op naar voor, ze ging finaal de Britse Amira Mellor voorbij en werd beloond met een bemoedigende derde plaats

"Ik voelde wel een beetje druk omdat ik als favoriete aan de start kwam.", zei Anna Kay. "Maar ik heb geprobeerd er niet te veel aan te denken. Dan ga je foutjes maken. Die technische zones waren vandaag in mijn voordeel. Ik moet het meer van mijn techniek hebben dan van mijn kracht. Het is heel mooi om na mijn blessure (nvdr sleutelbeenbreuk) zo terug te keren. Ik had niet verwacht dat ik al zo snel op dit niveau zou zitten.”., aldus de Britse jongedame, die blij is een zege te kunnen pakken in België voor haar team Starcasino.

Volledige uitslag via klik

Fotocredit BvL - bron reactie: Ethias Cross Leuven

Kijk en luister ook: Ellen Van Loy tweede in de Ethias Cross Leuven klik




Zoeken

Kalender

april 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!