Hattrick voor Eli Iserbyt in de Ethias Cross

Hattrick voor Eli Iserbyt in de Ethias Cross

Eli Iserbyt zet zijn zegereeks voort in de Ethias Crossen. De West-Vlaming wint na Lokeren en Beringen ook in Bredene. Het podium aan de kust werd vervolledigd met teamgenoten van Pauwels Sauzen-Bingoal, zijnde Laurens Sweeck (2de) en Michael Vanthourenhout.

Hoewel onder andere Lars van der Haar en Quinten Hermans in goede doen waren, had Pauwels Sauzen-Bingoal te veel pionnen voorin om ze van het podium te houden.

Maar vanzelf ging het niet, weet Eli Iserbyt “Het parcours leende zich tot een spannende cross. Ik ben heel diep moeten gaan om dit af te ronden. Als ploeg hebben we het perfect gespeeld. Ryan Kamp liet voor mij een gaatje vallen, anders had ik niet kunnen wegrijden. In de achtervolging had Quinten Hermans met Michael een stoorzender mee. Dat was nodig, Quinten was vandaag heel snel. En op zo’n snel parcours is de jager altijd in het voordeel.”

Toen Iserbyt in de tweede helft van de wedstrijd er vandoor was, zette Hermans alles op alles om hem terug te halen. De pas optredende renner van Tormans kwam nog tot op enkele seconden, maar helaas ... “Ik heb Quinten en Michael iets dichter laten komen om de benen wat lucht te geven. Het was nodig om de laatste twee rondes de gashendel terug open te draaien.”, legde Iserbyt zijn taktiek uit na afloop

 

De Europese kampioen veldrijden scoort een hattrick in zijn eerste drie wedstrijden en hoopt daar wellicht nog een mouw aan te breien. "Al had ik vandaag geluk met de situatie.", klinkt het. "Er had ook iemand anders van de ploeg kunnen winnen. Op dit parcours zijn we als team perfect op elkaar ingespeeld.”, luidt het.

IMG_0178 podium heren Bredene.JPG (751 KB)

Volledige uitslag klik hier

Fotocredits Veldritkrant - Bron reacties: Ethias Cross




Zoeken

Kalender

mei 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!