Eli Iserbyt kan voor de hattrick gaan in Bredene

Eli Iserbyt kan voor de hattrick gaan in Bredene

Zaterdag zijn we aan de derde Ethias Cross van het seizoen toe, in Bredene deze keer. De veldrit verhuisde vanuit de kerstperiode naar september. Bij de mannen kan Eli Iserbyt een verlengstuk breien aan zijn uitstekend seizoensbegin en drie op drie scoren.

Opmerkelijk, voor Europees kampioen veldrijden Iserbyt wordt het zijn eerste optreden in Bredene. Omdat die wedstrijd traditioneel in de drukke kerstperiode viel, moest er in het verleden al eens gesnoeid worden in zijn programma. "Dus ik kijk er echt naar uit daar mijn debuut te maken", vertelt de nog altijd maar 23-jarige West-Vlaming. "Het parcours moet me liggen, met een mix van grasstroken, veel draaien en keren en korte hellinkjes waarop ik mijn explosiviteit kwijt kan."

Iserbyt voegt er wel meteen aan toe dat het scoren van een hattrick niet zijn absolute prioriteit heeft. "Ik heb begrepen dat Toon Aerts dit weekend past. Misschien opent dat perspectieven voor mijn ploegmaats van Pauwels Sauzen-Bingoal. Michael Vanthourenhout en Laurens Sweeck bewezen de voorbije weken in goede doen te zijn. Als ze snel openen en de concurrentie meteen onder druk zetten, moet het kunnen. Het belangrijkste is uiteraard dat de overwinning binnen het team blijft."

Concurrentie verwacht Iserbyt van Lars van der Haar, die indruk maakte in Beringen, Daan Soete en het Tormans-duo Quinten Hermans - Corné van Kessel, dat in Bredene voor het eerst zijn opwachting maakt deze winter.

Bij de dames starten onder meer Ceylin del Carmen Alvarado, Annemarie Worst, Puck Pieterse, ... aan de kust hun veldritseizoen.

Info (programma, ...) via onze kalenderpagina klik hier

Fotocredit TFoto - tekstbron: Golazo




Zoeken

Kalender

mei 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!