Betsema soleert naar de zege in slotmanche Superprestige

Betsema soleert naar de zege in slotmanche Superprestige

Denise Betsema heeft nog steeds de goede vorm te pakken en soleerde in de slotmanche van de Superprestige in Middelkerke naar de overwinning. Het is de vijfde seizoenszege voor de Texelse. Ceylin del Carmen Alvarado werd op ruime achterstand tweede en Lucinda Brand nog iets later derde. De kersverse wereldkampioene verzekerde zich zo van eindwinst in het klassement

Denise Betsema was kort na de start niet meteen vooraan te vinden in Middelkerke maar heel lang duurde dat niet. De Texelse schoof op het modderig parcours gestaag op naar voor en al in de tweede ronde vormde ze een kopduo met Manon Bakker. De belofte van Credishop-Fristads kreeg het echter moeilijk, maakte foutjes en zag Betsema wegsoleren. Ceylin del Carmen Alvarado nam de tweede positie over maar zou niet meer tot helemaal vooraan geraken en finishte op dik een halve minuut van haar landgenote. Lucinda Brand moest een wedstrijd lang knokken om haar eindzege in de Superprestige binnen te halen en slaagde daar finaal in, met de derde stek.

MID_5948 podium dames.jpg (324 KB)

Geboorte neefje

"Dit rondje ligt me echt. Al was het toch even schrikken bij de verkenning, want zo nat heb ik het nooit eerder geweten. Het was echt ploeteren vandaag.", zei Betsema naderhand. "Maar dat ik vandaag toch kon winnen, is geweldig. Vannacht is mijn neefje geboren. Deze overwinning wil ik heel graag aan hem opdragen.", klinkt het bij de Pauwels Sauzen - Bingoalrenster.

Vind volledige uitslag van de slotmanche van de Superprestige, in Middelkerke klik

Fotocredit TFoto - bron reactie: Pauwels Sauzen-Bingoal




Zoeken

Kalender

april 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!