Emotionele zege voor Michael Vanthourenhout in Bern

Emotionele zege voor Michael Vanthourenhout in Bern

Michael Vanthourenhout heeft in het Zwitserse Bern een UCI C1-wedstrijd van de EKZ CrossTour gewonnen. Vincent Baestaens en Felipe Orts Llorett vergezelden hem op het podium.

In de wedstrijd bij elite heren in Bern werd er van bij de start een hoog tempo gereden maar niemand kon echt het verschil maken. Het duurde tot de vijfde ronde toen Michael Vanthourenhout, die de omloop kent van de daar verreden Wereldbekermanche, dat wel wist te doen en finaal soleerde naar de zege, een emotionele.

"Dit weekend deed deugd. Ik had het niet gedacht na de cross en de verplaatsing van gisteren", vertelde Michael, die op zaterdag ook van de partij was in Beringen en er vierde werd. De Pauwels Sauzen-Bingoalrenner voelde zich duidelijk ook goed in zijn tweede wedstrijd van het weekend.

Eerbetoon

Aan de meet wees Michael naar de hemel en dat deed hij voor zijn recent overleden neef Glenn. "Ik verloor hem drie weken geleden, en in dezelfde periode overleed de vader van mijn beste vriend. Dat heb ik wel een beetje meegesleept. Blij dat ik dit kon doen.", zei Michael.

Hij hoopt weldra eens grote cross te winnen. "Ik denk dat het aan het komen is voor me", luidt het bij Michael Vanthourenhout, die nu vooral geniet van zijn prestatie het voorbije weekend

De strijd voor de tweede plek in Bern werd gewonnen door Vincent Baestaens, die het haalde in een sprintje van Felipe Orts Lloret. Baestaens is na 2 wedstrijden leider in het klassement van de EKZ CrossTour ( zie hier)

Podest Herren Elite Bern 2020.jpg (955 KB)

4. Thijs Aerts
5. Toon Vandebosch
6. Dieter Vanthourenhout

volledige uitslag Bern klik hier
volledige uitslag Beringen klik hier

Fotocredits Steffen Müssiggang / EKZ CrossTour - bron reactie team Pauwels Sauzen-Bingoal

Lees: Denise Betsema wint in Bern en pakt belangrijke UCI-punten klik




Zoeken

Kalender

april 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!