BinckBank Tour is eerstvolgende koers voor Mathieu van der Poel

BinckBank Tour is eerstvolgende koers voor Mathieu van der Poel

Mathieu van der Poel heeft net Tirreno-Adriatico achter de rug. Hij start niet op het WK wegwielrennen 2020 in Imola. De BinckBank Tour is de eerstvolgende koers voor de Nederlandse kampioen en dan volgen dé klassiekers.

Mathieu van der Poel kon met een goed gevoel afreizen van Tirreno-Adriatico. Hij gaf tijdens de Italiaanse rittenwedstrijd al mee dat het snor zat met het huidig vormpeil (lees hier) en wist dat, voor wie nog twijfelde, te bevestigen met de zege in etappe 7 (lees hier). De wereldkampioen veldrijden start niet op het WK wegwielrennen 2020 in Imola. Dat werd ons al bevestigd door de communicatieverantwoordelijke Thomas Sneyers van Team Alpecin-Fenix en Van der Poel staat, logischerwijs, ook niet in de vrijgegeven selectie van Nederlands bondscoach Moerenhout.

Wat dan wel?
Over veertien dagen, na de Tour en het WK, gaat de BinckBank Tour 2020 van start. De rittenwedstrijd over Belgische en Nederlandse wegen is het eerstvolgende competitief werk op het programma van Mathieu van der Poel. Het deelnemersveld krijgt stilaan vorm. Ook Yves Lampaert, Zdenek Stybar, Philippe Gilbert, John Degenkolb, Mike Teunissen, Oliver Naesen en Soren Kragh Andersen worden alvast aan de start verwacht.

De enige meerdaagse UCI WorldTour rittenwedstrijd in Nederland en België is dit jaar ingekort tot vijf dagen en vindt plaats van 29 september tot en met 3 oktober. De BinckBank Tour is met die nieuwe plaats op de kalender een ideale aanloop naar de ééndagsklassiekers die in oktober gereden worden. Zo bekijkt ook Mathieu van der Poel het.

“De BinkBanck Tour is niet alleen een ideale voorbereiding op de klassiekers in oktober, ik start er ook gewoon met de ambitie om mezelf meermaals te tonen, gezien de status van de wedstrijd. Een rit meepikken wordt het doel. De BinckBank Tour wordt voor mij toch wel speciaal. Het is niet alleen de eerste keer dat ik aan de start verschijn, het is bovendien ook een WorldTour-meerdaagse die zowel op Belgische als Nederlandse bodem verreden wordt, iets uniek. En vooral een mooie kans om mijn Nederlandse kampioenentrui nog eens in de verf te zetten.”, laat Mathieu optekenen voor de organisatie.

"Ook de belangrijkste Nederlandse en Belgische WorldTour-ploegen krijgen stilaan vorm. Lotto-Soudal brengt de pechvogels van de Tourstart Philippe Gilbert en John Degenkolb aan de start en die staan gebrand op eerherstel. Bij Deceuninck-Quick.Step worden Yves Lampaert en Zdenek Stybar (eindwinnaar in 2013) de kopmannen. Voor Jumbo-Visma zal Mike Teunissen als één van de speerpunten worden uitgespeeld. Soren Kragh Andersen – afgelopen zaterdag nog ritwinnaar in de Ronde van Frankrijk – zal de Sunweb-troepen aanvoeren. En Oliver Naesen - vorig jaar nog knap winnaar van de slotetappe - zal ook zeker van de partij zijn.", klinkt het bij de BinckBank Tour-organisatie zelf

De BinckBankTour 2020 gaat op dinsdag 29 september van start in Blankenberge. Via Zeeland, Nederlands en Belgisch Limburg en Ottignies - Louvain-la-Neuve, eindigt de ronde op zaterdag 3 oktober op de Vesten in Geraardsbergen.

De klassiekers die volgen in de maand oktober en met stip staan aangeduid voor Mathieu van der Poel zijn de Amstel Gold Race, De Ronde van Vlaanderen en Paris-Roubaix.

Ritten BinckBank Tour 2020

Dinsdag 29 september: Blankenberge>Ardooie 151,7 km
Woensdag 30 september: Individuele tijdrit Vlissingen 11 km
Donderdag 1 oktober: Philippine>Aalter 165,7 km
Vrijdag 2 oktober: Riemst-Sittard>Geleen 195,4 km
Zaterdag 3 oktober: Ottignies>Louvain-La-Neuve 185 km

Fotocredit Team Alpecin-Fenix


 




Zoeken

Kalender

april 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!