Alvarado wint al meteen in de regenboogtrui

Alvarado wint al meteen in de regenboogtrui

Ceylin del Carmen Alvarado haalt het net als op het WK in de spurt van Annemarie Worst, deze keer in Lille én in de regenboogtrui. Shirin van Anrooij was een mooie derde in de Krawatencross.

Annemarie Worst liet er in Lille geen gras over groeien en snelde er al meteen van door. Ceylin del Carmen Alvarado wist dat ze niet mocht laten begaan en pikte haar wagonnetje aan. In de achtervolging op de twee Nederlandse toppers nam Sanne Cant het initiatief, echter zonder het gewenste resultaat. Het kopduo bouwde zijn voorsprong uit en achter hen streden Inge van der Heijden, Shirin van Anrooij en Katie Compton voor de derde podiumstek. Cant was intussen teruggezakt.

Vooraan probeerde de kersverse wereldkampioene nog van haar metgezelle weg te rijden maar een valpartij in het zand deed de poging teniet. In de slotronde kende ook Worst nog een mindere passage door het zand en dat kostte haar krachten om terug bij te benen. Maar de twee spurtten finaal voor de zege en net als op het WK haalde Alvarado de bovenhand.

Ceylin del Carmen Alvarado reed met de Krawatencross in Lille haar eerste wedstrijd na het WK in Dübendorf "Om die dan meteen te winnen, dat geeft toch iets extra's. Deze week voelde ik me wat vermoeid na alle verplichtinen na het WK. Donderdag en vrijdag heb ik voldoende rust genomen en vandaag voelde ik me terug in orde.", vertelde de wereldkampioene elite dames 2020

"Tijdens de wedstrijd heb ik geprobeerd om van Annemarie weg te rijden, maar dat lukte niet. In de laatste ronde bereidde ik me voor op een sprint. Ik wist wel dat ik kon sprinten, maar het kwam er eigenlijk nooit uit. Tot nu. Die zege op het WK heeft op dat vlak zeker voor meer vertrouwen gezorgd. Dankzij deze overwinning heb ik ook de eindzege veilig kunnen stellen, dat is ook mooi meegenomen.", aldus Ceylin del Carmen Alvarado, die dus ook de eindwinst neemt in de Sack Zelfbouw Ladies Trophy.

Shirin van Anrooij won even later het duel van Inge van der Heijden voor de derde podiumstek.

LIL_8094 podium Krawatencross dames.jpg (429 KB)

Eindpodium Dames

LIL_8100 podium dames.jpg (445 KB)
vlnr: Annemarie Worst (2de) - Ceylin del Carmen Alvarado (1ste) - Yara Kastelijn (3de)

Fotocredits TFoto / bron reacties: DVV Trofee




Zoeken

Kalender

mei 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!