Thibau Nys grijpt zege en leiding in Superprestige

Thibau Nys grijpt zege en leiding in Superprestige

Een dubbelslag voor Thibau Nys in Zonhoven. De veelvraat van dit seizoen bij de juniores ging ook in Zonhoven aan de haal met de overwinning. Door een harde val van Yorben Lauryssen in de laatste ronde grijpt hij ook de leiding in het klassement.

Regen en wind, maar zeker geen zon in Zonhoven. Toch leken het wel zomerse omstandigheden met een klein peloton van elf renners in de eerste helft van de juniorenwedstrijd. Uiteindelijk viel die groep dan toch uit elkaar.

Thibau Nys, Yorben Lauryssen, Lennert Belmans en Jente Michels werkten zich los van de rest. Dat leek niet voldoende voor Belmans, want opnieuw zette hij fors aan. Nys zag het gevaar en ging vol in de tegenaanval.

Met nog twee ronden te gaan, kwam het duo voorbij de aankomst met een voorsprong van vijf seconden. Belmans zette Nys stevig onder druk, maar hij brak niet. Pas in de absolute finale kon Nys zich ontdoen van de man van IKO-Crelan.

Ward Huybs spurtte nog naar de derde stek vóór Jente Michels. Lauryssen kwam nog zwaar ten val tijdens zijn laatste passage door de kuil en zag zo zijn leidersplaats in het klassement in rook opgaan. De lichamelijke schade bleef beperkt tot wat duizeligheid.

ZON_6184.JPG (757 KB)

Fotocredits TFoto en tekst Toelen

Volledige uitslag en klassement in SP van/na Zonhoven klik




Zoeken

Kalender

april 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!