Jens Dekker oppermachtig tijdens Belgische comeback

Jens Dekker oppermachtig tijdens Belgische comeback

'Ze hebben het aan hun rekker, daar is Jens Dekker.' Het zou de slagzin van een goedkoop reclamebureau kunnen zijn, maar is wel wat tijdens de beloftenwedstrijd op de Koppenberg gebeurde. De Nederlander reed tijdens zijn Belgische comeback zowat van start tot finish aan de leiding.

Tim Van Dijke was de beste starter op de Koppenberg. De Nederlander met roots uit het mountainbiken kwam als eerste boven na de lange klim over de kasseien. In zijn spoor, met Pim Ronhaar en Jens Dekker, twee landgenoten.

Dekker nam al snel het commando over en sloeg een kloof van een tiental seconden. Kamp was de enige die kon reageren en ging op zoek naar de leider. Achter hem wisselden de plaatsen voortdurend.

We konden Jens Dekker gedurende heel de wedstrijd op geen enkele fout betrappen. Nederlands kampioen Ryan Kamp maakte die wel, waardoor hij Dekker in het vizier kon houden, maar niet tot op zijn wiel kon komen.

Jens Dekker bleef gestaag op kop en won meteen de Koppenbergcross tijdens zijn Belgische comeback. Vorige week stond hij na een hele lange sukkelperiode ook al aan de start in het Luxemburgse Contern.

Ryan Kamp toonde ongetwijfeld de meeste vechtlust van de dag, maar moest toch tevreden zijn met een tweede stek. Spanning was er wel voor de laatste podiumplaats. Gerben Kuypers en Seppe Rombouts vochten die strijd uit die werd beslecht in het voordeel van Kuypers.

Tekst: Toelen / Fotocredit TFoto_Toelen




Zoeken

Kalender

april 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!