Telenet Baloise Lions samen sterk in Boom

Telenet Baloise Lions samen sterk in Boom

De eerste zege van dit veldritseizoen voor de Telenet Baloise Lions is een feit. De jarige Toon Aerts wint in Boom en met Quinten Hermans heeft het team nu ook de leider in de Superprestige.

Quinten Hermans trok in de modderige Schorre meteen van leer, met Corné van Kessel in zijn zog. Ook Toon Aerts, Tim Merlier en Laurens Sweeck sloten even later aan. Iets verder volgde een strijdvaardige Tom Pidcock. Zowel Hermans als Sweeck probeerden alleen weg te rijden maar uiteindelijk zonder succes. De beslissende versnelling kwam er van de Belgische kampioen veldrijden. Van Kessel was intussen wat weggezakt en ook voor Merlier leek het wat te snel te gaan. In de achtervolging schoof Sweeck onderuit, wat hem tot een fiets- én schoenwissel dwong. Maar Toon Aerts terughalen zat er toch niet meer in. De jarige kopman van de Telenet Baloise Lions soleerde in Boom naar zijn eerste overwinning van dit veldritseizoen en deze van het team, een mooi verjaardagscadeau. 

Tom Pidcock naderde nog tot in het spoor van de in tweede positie rijdende Quinten Hermans maar moest zich tevreden stellen met de derde podiumplek. Met Corné van Kessel op vier en Lars van der Haar op vijf heeft het team van Sven Nys 4 renners in de top 5 van de uitslag. Eli Iserbyt was er niet bij in Boom en dankzij beide tweedeplaatsen is Hermans de nieuwe leider in de Superprestige, met 28 punten. Ook op 2, 3 en 4 Lions in het klassement: Corné van Kessel 25 ptn, Lars van der Haar 23 en Toon Aerts 22. Jens Adams en Laurens Sweeck staan samen op de vijfde plek, met 18 ptn. Tom Pidcock is de leider bij de heren U23, met het maximum van 16 ptn.

En voor Toon Aerts werd er ook gezongen, een 'happy birthday' van het aanwezige publiek voor het podium.

Vind de volledige uitslag en het klassement na Boom hier

Fotocredit Veldritkrant

Kijk en luister hier naar het interview met Sven Nys na SP Gieten klik




Zoeken

Kalender

april 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!