Nys, Neff en Sweeck winnen op dag 1 van Trek CX Cup

Nys, Neff en Sweeck winnen op dag 1 van Trek CX Cup

Laurens Sweeck heeft de UCI C2-wedstrijd van de Trek CX Cup gewonnen. Eerder op vrijdag won Thibau Nys bij de juniores en bij elite dames mocht Jolanda Neff op het hoogste schavotje in Waterloo (USA), thuisbasis van sponsor Trek.

De trip naar Amerika leverde Pauwels Sauzen-Bingoal al een eerste en een derde plaats op in de Wereldbekerwedstrijd in Iowa City vorig weekend. Het team van Jurgen Mettepenningen pakte gisteren ook de zege in de UCI C2-wedstrijd van de Trek CX Cup op vrijdag, met Laurens Sweeck. Sweeck, die meteen goed van start ging, nam door een valpartij achter hem een kleine voorsprong op de rest en wist deze te consolideren tot op de meet. Nicolas Cleppe was zijn eerste achtervolger, hij werd mooi tweede. De Spanjaard Felipe Orts Lloret finishte als derde.

"Ik moest toch wel doorrijden om Nicolas Cleppe af te houden, maar op het eind zat ik safe.", liet Laurens optekenen voor zijn team. "Het was erg warm maar de volgende dagen wordt er regen verwacht. De staat van het parcours zal dus waarschijnlijk nog veranderen. Het parcours vandaag was ook niet helemaal hetzelfde als dat van zondag, dat is nog iets lasstiger.", geeft Sweeck nog mee.

Eerder op de dag had Thibau Nys in Waterloo (USA), net als vorige week in de Jingle Cross van Iowa City, de UCI-juniorenwedstrijd gewonnen. Ook deze keer wist Nys jr. het deelnemersveld, met vooral Amerikanen, enkele Canadezen en een Brit, achter zich te houden.

Bij elite dames mocht Jolanda Neff op het hoogste schavotje. Meteen een mooie start van haar veldritseizoen voor de Zwitserse. De Amerikaanse Clara Honsinger en de Franse Caroline Mani vervolledigden het podium als respectievelijk tweede en derde. Ellen Van Loy pakte een verdienstelijke vijfde plaats in de thuisbasis van sponsor Trek.


Vind de volledige uitslag via onze kalenderpagina

Vind info WB-wedstrijd Waterloo op zondag 22 september hier


fotocopyright TFoto-Wouter Toelen / bron reactie: Pauwels Sauzen-Bingoal




Zoeken

Kalender

april 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!