Marianne Vos was een maat te sterk in La Course

Marianne Vos was een maat te sterk in La Course

In La Course, de ééndagswedstrijd voor de dames in de Tour de France, leek Amanda Spratt te soleren naar de zege. Maar met een ultieme krachtexplosie haalde Marianne Vos haar bij en snelde de veelvoudige kampioene naar de overwinning in Pau. (fotocredit ASO/ Thomas Maheux

Marianne Vos won deze maand in de Giro Rosa maar liefst 4 etappes, telkens met een klim richting de finish. Op vrijdag 19 juli deed de CCC-Liv renster haar exploot nog eens over in La Course in Pau, de ééndagswedstrijd voor elite dames in de Tour de France. Bekijk het slot van de wedstrijd onderaan.



Met dank aan de teammates

“Marianne Vos was vandaag in de ogen van velen de torenhoge favoriet. Maar dan moet je het ook nog altijd waarmaken. Het team heeft vandaag zijn visitekaartje afgegeven, de rensters zijn voor elkaar door het vuur gegaan om Marianne ook in Frankrijk naar de zege te loodsen. Veel ploegen hadden een tactiek om haar onderweg kwijt te spelen. Maar desondanks heeft de ploeg in elke fase de controle over de wedstrijd gehouden. Dat verdient een groot compliment.” aldus ploegleider Jeroen Blijlevens.

"Overwinning enkel mogelijk dankzij hun inspanningen", benadrukte de grote kampioene.




Zoeken

Kalender

april 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!