Cleppe(r) schrijft Tour de la Province de Liège op zijn naam

Cleppe(r) schrijft Tour de la Province de Liège op zijn naam

Nicolas Cleppe heeft in Seraing indruk gemaakt door er de slotetappe van de Ronde van de provincie Luik (15-19/7) te winnen én meteen ook eindwinnaar te worden. Andreas Goeman en Jim Aernouts maakten het teamfeestje des te leuker met respectievelijk eindwinst in het berg-en puntenklassement.

In de zware slotetappe van de Tour de la Province de Liège, met start en aankomst in Seraing, waren Jim Aernouts en belofte Andreas Goeman mee in de aanval in een omvangrijke kopgroep. Goeman sprokkelde punten op de bergjes en nam zo de leiding in het bergklassement over van zijn teamgenoot bij de Telenet Fide Lions, Thijs Aerts. Dit terwijl Aernouts zich verzekerde van de (tussen)sprinttrui.

In de finale van de slotrit op vrijdag 19 juli wachtte onder meer de beklimming van de Roche Aux Faucons. Nicolas Cleppe overleefde de schifting en maakte deel uit van een kopgroep van 6 renners. Op 3 km van de finish trok de West-Vlaming vol in de aanval en reed solo naar de dagzege én dankzij de voorsprong pakte hij ook eindwinst in de Tour de la Province de Liège.

'Me nog nooit zo sterk gevoeld'

"Ik voelde me al de hele week heel sterk.", vertelde Cleppe na de slotetappe."Deze ochtend had ik nog een berichtje gestuurd naar mijn vriendin Anke dat niemand me er bergop zou afrijden."

"In de lastige finale bleven we vooraan uiteindelijk met 6 renners over. Ik had al serieus afgezien, maar had nog kruit in de benen voor een late uitval. De tweede aanval op enkele kilometers van de finish was de goeie. Ik stoomde solo naar de zege. Door mijn voorsprong en de bonificatieseconden haal ik ook nog eens het eindklassement binnen. Zalig!"

"Ik heb me nog nooit zo sterk gevoeld als deze week, maar dat is eigenlijk al de hele zomer het geval. Dit zorgt in ieder geval voor een morele boost met het oog op het veldritseizoen. We hebben deze week met de ploeg echt als een sterk blok gereden. Deze prestatie belooft ook veel moois voor de Tour de Wallonie, onze laatste rittenwedstrijd op de weg die volgend weekend van start gaat."

Vind volledig eindklassement Tour de la Province de Liège hier



Archieffoto's credits Veldritkrant / bron reacties: Telenet Fidea Lions




Zoeken

Kalender

april 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!